Produktivna relaksacija – posjetite sedmu Noć muzeja

Kolegice i kolege, stiže nam najteže razdoblje akademskog obrazovanja – ispiti. Navalili smo
na knjige, krcamo Sveučilišnu, lovimo potpise, špekuliramo hoće li raditi, svima jako omiljeni, Studomat…. Ukratko, treba prionuti na posao. Međutim, svakome treba malo oduška od silnog učenja, ali teško je naći izvor zabave koji nije bančenje po klubovima ili koncertima, što i nije baš najpoželjnije uoči ispita.

Ako želite odvojiti sat-dva kao produktivnu relaksaciju, svratite do grada u petak na sedmu Noć muzeja.

Noć muzeja je nova-stara kulturna manifestacija koja će se održavati u više od stotinu hrvatskih muzeja 27. siječnja od 18. 00 h do 1.00 h iza ponoći. Podaci kažu da je na lanjskoj Noći bilo više 310. 000 posjetitelja diljem Lijepe naše.

U program nema što nema: atraktivne izložbe, ali i popratna događanja – pedagoške radionice, predavanja, okrugli stolovi, stručna vodstva, performansi, recitali i koncerti, filmske projekcije, modne revije, prigodne prodaje kataloga, promidžbenog materijala i suvenira, aukcije, pričaonice i glazbene slušaonice, promocije i prezentacije te druženja s umjetnicima i donatorima.

Što se tiče splitske ponude, mislim da se zaista možete “na svakome koraku” naći u nekom od žarišta ove manifestacije: Muzej Grada Splita, Muzej hrvatskih arheoloških spomenika, Etnografski muzej, Hrvatski pomorski muzej, Arheološki muzej, Galerija Meštrović itd.

Sada dolazi ono slavno pitanje: ” Što ću ja ovako mlad i zgodan gledat’ stare bovane u nekon
muzeju?” Svima koji ovako razmišljaju preporučujem da pročitaju prošlogodišnji izvještaj sa Noći muzeja kolege Crnog Putnika i njegovog društva. Možda promijenite mišljenje.