CIRKUSKA SRIJEDA POSTAJE KINO CIRKUS

Tout Va Bien

Edukativni projekt Cirkuska srijeda, u organizaciji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, u 2018. godini mijenja svoj naziv i postaje Kino Cirkus!

Prva projekcija Kino Cirkusa održava se u srijedu 14. veljače 2018. godine u 20:00 u Kinoteci Zlatna vrata i donosi francuski dokumentarni film “Tout Va Bien” o klaunskoj umjetnosti.

Film prati 14 umjetnika u profesionalnoj školi za klaunsku umjetnost i fizičko kazalište “Le Samovar” u gradu Bagnoletu. Ovih 10 umjetnica i 4 umjetnika odlučili su se kroz dvije godine profesionalne edukacije preuzeti izvedbene rizike na sebe, suočiti se s vlastitim strahovima i predrasudama i pronaći istinskog klauna u sebi koji miješa osjećaje veselja i zabave i začudnosti i negrapnosti. Kroz njihovu evoluciju i svijest o vlastitim klaunima, mi postepeno otkrivamo obrise i dubinu ove popularne umjetnosti, sada možda više potrebne društvu nego ikada.

“A beautiful, delicate film, at the heart of artistic creation. “
(Cécile Mury – TELÉRAMA)

Film se prikazuje na francuskom jeziku, s engleskim podnaslovima.
Ulaz je besplatan!

Kino Cirkus edukativni je filmski program uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti suvremene cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

Projekt je ostvaren u suradnji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 (Pozitivna sila) i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, uz tehničku podršku Festivala mediteranskog filma Split i financijsku potporu Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.
Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.