S4S Korner: Europsko sveučilišno košarkaško prvenstvo iznjedrilo nove zvijezde!

U moru članaka koji su ovih dana zaposjeli razne portale, donosimo Vam i naš, ipak se radi o studentima. Pogađate? KOŠARKA, rekla bi ekipa Gitka. Zadnjih dana, osim nogometne, Split trese i košarkaška groznica, a ruku na srce, odavno nije bilo tako. Naravno, pričamo o Dvanaestom europskom sveučilišnom košarkaškom prvenstvu, koje je okupilo 16 ekipa u muškoj i 12 ekipa u ženskoj kategoriji.


Dvorana na Gripama punila se proporcionalno važnosti utakmice, a do finala je bila skroz popunjena, pogotovo zbog činjenice da je upravo Splitsko Sveučilište ostvarilo izvrsne rezultate! Naime, muški su osvojili prvo, a ženska ekipa treće mjesto!

Cure su izvrsno započele i pod vodstvom trenera Borana Grgina pobjedom protiv Latvije došle u polufinale, a u utakmici za treće mjesto pobijedile ekipu iz Španjolske rezultatom 85:78. Zaslužile su da ih navedemo poimence:
Nataša Šustić, Tea Buzov, Karla Kalajžić, Diana Babić, Ivana Zubak, Anamaria Škaro, Ana Parunov, Ana Modrić, Josipa Zovko, Ivana Kardum, Ivana Domljanović i Dina Šesnić.

Muška ekipa je bila nešto uspješnija, u finalu su uvjerljivo slavili protiv Turaka (70:43) i time osigurali zlatnu medalju. Posebno dramatična bila je polufinalna utakmica (a igrali su naši protiv beogradske ekipe) u kojoj je koš u zadnjoj sekundi odveo Splićane u finale. I oni su zaslužili da ih nabrojimo:
Stipe Babić, Luka Klarica, Ivan Rašetina, Toni Biočić, Duje Škaro, Hrvoje Marin, Stipe Režić, Toni Vitali, Luka Petrašić, Martin Vuko, Bože Radoš, Stipe Tešija. Trener: Milan Karakaš.

Konačan poredak izgledao bi ovako:

Muški:
1. Hrvatska (Split)
2. Turska (Fatih Istanbul)
3. Srbija (Beograd)

Ženske:
1. Srbija (Beograd)
2. Njemačka (Bochum)
3. Hrvatska (Split)

Ovo je još jedna lipa priča o sportu u gradu pod Marjanom, a uvjereni smo da neće biti i zadnja. Košarka se pomalo vraća na Gripe, a talent mladih studenata i studentica ostao je zapisan u sportskim analima.

Čestitke od srca od S4S ekipe :D