Ne tako davno muškarce su izluđivali pogledi na ženska koljena, pažljivo skrivana iza debelih slojeva odjeće, i to ne samo zbog vremenskih neprilika. U današnje vrijeme su koljena gotovo zaboravljena zbog slobodnog pogleda na obline na malo uzvišenijim mjestima, koje – bilo lito, bila zima – njihajući se pjevuše „Dođi i uzmi me!“ Nije ni čudo što, u skladu s navedenim, moderni glazbeni spotovi vrve nagim tijelima.
Ne znam jeste li vidjeli prvi spot splitskog benda Justin’s Johnson. U svakom slučaju, moram Vas upozoriti da dame koje se njišu na njihov ritam nisu skinule samo grudnjake – pa razmislite još jednom želite li pogledati taj uradak! Neću tvrditi da je stvar u grudnjacima, odnosno u nepostojanju istih, ali navedeni spot nominiran je ove godine za najboljeg u svojoj kategoriji na Danima hrvatskog filma. Pijana posla! Nemojte me krivo shvatiti – spot je zaslužio nominaciju, a „Pijana posla“ je naziv pjesme koju spot predstavlja.
Nestašnom ponašanju dama iz spota zasigurno je doprinio šarm članova benda, koji redom čine studenti – čast izuzetku koji je osnovao bend, uzeo mikrofon u svoje ruke i zaslužio diplomu prije nekoliko godina! Riječ je o Miru Alaču, koji me, zajedno s trubačem Franom Mihaljem, upoznao s radom Justin’s Johnsona, ska-punk benda koji već gotovo deset godina svojom svirkom podiže atmosferu gdje god da dođe.
„Neki članovi su dolazili i odlazili tijekom godina, a sadašnju postavu čine: Grgo Bućan – bas gitara, Ivan Boban – trombone, Lenko Markusović – vokal i truba, Goran Brzulja – bubnjevi, Marin Cecić – saksofon, Frane Mihalj – truba, Miro Alač – vokal i gitara. Svirali smo s TBF-om, Hladnim pivom, Urbanom, Darkom Rundekom, Gustafima, Edom Maajkom, Gegom… Gostovali smo diljem Hrvatske, ali i u svim susjednim zemljama, a u Italiji smo prije nekoliko godina pobijedili na ska-festivalu. “, prepričava Miro, a Frane dodaje: „Kako gotovo svi studiramo, često se događa da učimo u kombiju i dolazimo na ispit direktno s turneje, no naviknuli smo i ne žalimo se. Svi se i privatno družimo, tako da je atmosfera u bendu izvrsna!“
Izvrsna je, zasigurno, jer su već navikli da su svi puni vrlina i mana koje trebaju prihvatiti.
Miro: Dogodilo nan se više puta da smo kasnili na koncerte…
Frane: Neki više, neki manje…
Miro: Ne mislin pojedinačno, nego da kasnimo ko bend…
Frane: Ti ko bend kasniš!
Miro: Ja san bend!
Slijedi smijeh u zagradama i nazdravljanje. Cedevitom.

Miro se prisjetio i epizode kad je napravio veću grešku od kašnjenja: „Došao sam na koncert i znao da mi nešto nedostaje… Gledam okolo – trzalice, pojačivač…sve je tu! Onda sam shvatio da sam zaboravio ponijeti gitaru! I inače smo do bola neorganizirani na pozornici, nemamo raspored pjesama, nego se dogovaramo na licu mjesta… Pokušavamo se organizirati već deset godina, ali jednostavno smo takvi!“
To je bio trenutak kad sam shvatila da je Miro horoskopski Rak. Teška srca sam im priopćila da se Rakovi baš i ne slažu s Lavovima – Frane je Lav: „Zašto si nam to morala reć?! Sad nećemo ništa izdat!“ Ma hoće, ne bojte se!
Izdat će svoj prvi album, nazvan “Na krivom mjestu u pravo vrijeme”, koji sadrži trinaest pjesama ljubavnog i socijalnog karaktera. Prvi spot snimljen je za pjesmu „Pijana posla“.

„Redatelj je mladi Splićanin Toni Mijač, koji je napravio izvrstan posao, što dokazuje i nominacija za najbolji spot na Danima hrvatskog filma. Snimali smo u listopadu, a morali smo dolaziti na Bačvice četiri dana zaredom u 6:30 ujutro zbog svjetla. Spot nam se stvarno sviđa, a pjesmu sam ja napisao – najprije mi je u glavu došla glazba, a potom tekst. To je polu-ljubavna, polu-pijan-sam-pa-radim-pi**arije pjesma. Moja mater je rekla da je to tužna pjesma, ali nema kidanja žila kod nas“, objašnjava Miro.
Što da Vam još kažem osim da obavezno poslušate i pogledate „Pijana posla“ te naučite napamet riječi do idućeg susreta s Justin’s Johnsonom, bendom koji svoju publiku ostavlja razgaljenih duša i razgolićenih tijela?!
U redu, evo Vam još nekoliko njihovih bisera – tko zna, možda se uglazbe jednog dana:
Miro: Obožavateljice? Ima ih, a i obožavatelja!
Frane: Ja san prošlo lito dobija gaćice u trubu!
Miro: Kad dosadimo ljudima i shvatimo to, maknit ćemo se. A to neće bit tako skoro!
Frane: Koga bi izbacija iz benda? Mira.
Miro: Svi su nas živi intervjuirali, al ovo je vrhunac! Pozdrav Udruzi S4S!

Za kraj – biser cijelog benda:
http://www.youtube.com/watch?v=_e98OY1InKQ