Dragi naši, ako mislite da smo vas zaboravili, griješite! Ovog puta donosimo priču o udruzi Element film, čiji se rad zasniva na promicanju filmskog i medijskog stvaralaštva. Osnovana je na incijativu nekadašnjih studenata akademije Likovnih umjetnosti u Splitu koji su htjeli mladeži približiti svijet filma i stvaranja istog. Isto tako, Udruga služi kao ispomoć studentima i ostalim ljubiteljima filma koji se žele okušati u tom terenu. Usmjerena je na rad s djecom i mladeži. Film se, kao i svaka umjetnost, sastoji od mnogo različitih elemenata, a Udruga se u svom radu bavi svakim od tih elemenata, tako da se osnivači nisu mnogo mislili oko odabira imena za Udrugu.

Najznačajniji projekt kojim se Element film bavi je filmska radionica “Izrazi se filmom”, čije ovogodišnje izdanje započinje u srijedu, 6. kolovoza. Nera iz Udruge nam je o razlozima pokretanja i ciljevima radionice rekla: “Shvatili smo da je opća informiranost jako važna te smo djeci ponudili opće informacije o filmu i dobili nevjerojatan feedback. Ne samo da su djeca shvatila osnove različitih aspekata filma, već su neki od njih pokazali izrazit talent i razumijevanje za to područje. Ta spoznaja nas je potaknula na daljnji rad s njima. Osim toga, želimo kod mladih poticati osjećaj timskog rada, druženja i stvaranja. Također, cilj je i educirati mlade, koji se u životu možda i neće nastaviti baviti filmom, ali će znati gledati, razumjeti i cijeniti takvu vrstu umjetnosti.”

Osim na spomenutoj radionici, Udruga je radila i na raznoraznim kratkim igranim filmovima mladih autora te je surađivala s ostalim udrugama i organizacijama na različitim događanjima, uključujući i suradnju s Kino Klubom Split.

O budućim projektima Udruge Nera nam je otkrila: “Riječ je o multimedijalnom centru za mlade koji bi proširio naše dosadašnje ciljeve na ostala područja umjetnosti, gdje bi djeca, osim filma, imala priliku upisivanja u još neka umjetnička usmjerenja, kao što su slikarstvo, fotografija, modeliranje raznoraznim materijalima, ples…”

Više detalja o projektima ove udruge možete saznati na http://www.elementfilm.hr/, kao i na Facebook stranici Udruge.

Dragi naši, podržite rad ove mlade udruge i izrazite se filmom!