NAJAVLJUJEMO “SVEKUŽ”: “Medijska kultura mladih i studentsko novinarstvo”

S4S Report SveKuž - Studentski zborovi, udruge i Natječaj

Udruga SplitMisli, u suradnji sa Klubom mladih Split organizira prvi SveKuž ove akademske godine na temu:     “Medijska kultura mladih i studentsko novinarstvo” .

Danas kada mediji više nego ikad prije rapidnom brzinom grade društvo u kojem živimo, ili barem brojne njegove simulacije, nema pojedinca koji bi zanijekao njihovu sveprisutnost, a rijetko se mogu naći i oni koji, barem ponekad, nisu pali pod utjecaj istih.

Živimo u svijetu koji se neprestano mijenja, a u proteklih je desetak godina došlo do promjene u samim medijima, još više u interakciji ljudi i medija. Povećan je raspon medijskih sadržaja, komunikacija više nije nužno jednosmjerna, internetizacija je postigla da gotovo instantnu reakciju publike na sadržaj.

Dinamika i složenost komunikacijskih medija i društvenih promjena nikad nije bila vidljivija i priznali to ili ne, mediji itekako mijenjaju naš društveni život.

Postaje li objektivno novinarstvo nedostižan ideal, kako se čeliči novinarski zanat, kvaliteta lokalnog i nacionalnog novinarstva i potreba studija novinarstva pri splitskom Sveučilištu samo su neke od tema o kojima će 19.12. (utorak) u 18 h u Klubu mladih Split razgovarati s četvorkom koja se nije zaustavila na pukoj laičkoj opservaciji.

Svoje viđenje s nama će podijeliti novinari splitskih tiskovnih, radijskih i televizijskih medija; Ana Krolo, Tihana Marović, Matej Sunara i Augustin Markota.