NAJAVLJUJEMO TREĆI SVEKUŽ UDRUGE SPLIT MISLI

1186051_599307783530587_8098630991889244814_n

Vreva političkih zbivanja u zadnje dvije godine stalno tinja, a posljednjih tjedana prema mišljenjima mnogih, doživjela je svoj vrhunac. Rezultat već otprije poznat – nezadovoljna podijeljena svjetina, iz razloga koje često ne umije valjano verbalizirati, izražava negodovanje i odašilje ga u paralelni javni prostor (društvene mreže). Kroničnim nezadovoljstvom odaje dojam prevarenosti i zasićenja, kao da nije dobila ono što je htjela ili prikladnije, ono što je birala.

Jesu li hrvatski birači dobili ono što si izabrali i može li se hrvatskoj politici i njezinim glavnim akterima pripisati epitet vjerodostojnosti? Postoje li relevantni govornici u trenutnom sazivu hrvatskog Sabora i jesu li svojom kompetentnošću i odgovornošću sposobni utjeloviti glas svojih birača? Svjedočimo li metamorfozi najveće hrvatske stranke koja se postupno lišava konzervativnog? Postoji li trenutno opozicija u hrvatskom parlamentu?

Jesmo li kao glasači, zaista izdani ili kao društvo na izborima zaokružujemo na autopilot, pa se nakon par društveno-političkih posljedica pasivno uljuljkavamo u ulogu izigranog žrtvenog janjeta? Na kome leži odgovornost?

O postavljenim pitanjima debatirat će predstavnici stranačkih pomladaka i studenti humanističkih smjerova. Sad već standardno,u organizaciji udruge SplitMisli,  u Klubu Mladih Split, 23.4. (ponedjeljak), s početkom u 19h .