Projekti

nov
S4S PORTAL
– jedan od najčitanijih studentskih portala u Hrvatskoj. Na dnevnoj bazi donosimo vijesti iz sveučilišnog života, najave događanja te zanimljive članke raznovrsne tematike.

 

logo-radio

S4S RADIO emisija – emitira se svakog petka u 18 sati na valovima Radio Sunca i donosimo zanimljive goste, mahom vrijedne i uspješne studente.

_________________________________________________________

 AKADEMSKA GODINA 2013./2014.

Radionice za lakše zaposlenje - trodnevna radionica u kojoj smo obrađivali nekoliko ključnih elemenata koje svi susreću tražeći posao tijekom, i po završetku, studija. Prvi dan se najviše govorilo o CV-u, molbi za posao i motivacijskom pismu. Drugi dan smo obrađivali neverbalnu komunikaciju, poslovno pismo/email, a treći dan smo razgovarali s psihologinjom iz HZZ-a o razgovoru za posao.

Menza grad, studentski jad! – projekt koji se održao 5.5.2014., u kojem su članovi Udruge pripremili tople obroke (tjestenina milanese, mesni gulaš, polpete od tune, krompir salata, sendviči, voda) splitskim studentima i dijelili ih ispred nekadašnjeg restorana/menze Index kako bismo ukazali na problem nepostojanja menze u centru grada za 25 000 splitskih studenata.

Knjiga žalbi i pohvala – nastavak prošlogodišnjeg uspješnog projekta udruge. Trajanje projekta: od 17. ožujka – 14. travnja 2014.

hvala

Humanitarna akcija ” Splite pruži ruku” – nastavak humanitarne akcije čiji je začetnik bio City Center One Split za kupnju kombi vozila za Dnevni centar Firule, COO Juraj Bonači. Trajanje akcije od 14.veljače – 14.ožujka 2014. godine.

Tribine utorkom – U studenom i prosincu smo utorkom organizirali tribine s različitom tematikom : kultura i mladi, studenti s invaliditetom, putovanja, Studentski zbor.

Kuhanje za beskućnike – U prosincu smo kuhali za beskućnike u sklopu projekta „O’La La 366 večera“

_________________________________________________________

 AKADEMSKA GODINA 2012./2013.

735174_563170827029804_1186360427_n

U prosincu smo, osim dobrovoljnog darivanja krvi u studentskom domu „Hostel“, organizirali humanitarnu akciju „Igračka jedna osmijeha vrijedna“, koja je trajala tjedan dana na svim većim splitskim fakultetima – i studenti i profesori donosili su igračke, knjige i DVD-ove koje su potom članovi udruge S4S slagali u pakete i darovali djeci koja su božićne blagdane provodila na Pedijatrijskom odjelu KBC-a Firule, kao i članovima Doma za djecu Maestral, Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači i Centra Samaritanac.

U siječnju smo organizirali projekt S4S Knjiga žalbi i pohvala, u sklopu kojeg su splitski studenti dva tjedna imali priliku u Knjige upisati sve svoje žalbe i pohvale na račun matičnih fakulteta, a sve napisano iznijelo se na S4S večeri u Sveučilišnoj knjižnici pred splitskim dekanima i rektorom koji su komentirali sve napisano i obećali uvažavanje studentskih prijedloga i promjene nabolje. Projekt je bio pohvaljen od strane dekana i rektora, ali i iznimno medijski popraćen.

Ožujak smo posvetili kulturi, tako da smo organizirali tri filmske večeri u učionici doma „Hostel“, a održani su i fotografski i literarni natječaj za sve zainteresirane studente. Osim toga, u jednom splitskom klubu organizirali smo Retro plesnjak koji je oduševio sve prisutne.

U travnju smo u Info zoni i domu „Hostel“ održali dvije edukativno-zabavne S4S Sexy večeri, na kojima smo održali predavanja o spolno prenosivim bolestima i o zanimljivostima o seksu, a sve uz stand-up komediju i nagradne igre. Pokrenuli smo i online anketu o seksualnim navikama splitskih studenata koju je ispunilo njih gotovo tisuću, a čiji su rezultati predstavljeni na jednoj od S4S večeri.

Svibanj smo posvetili (ne)zaposlenosti organiziravši tri zanimljiva događanja; u Sveučilišnoj knjižnici održano je predavanje mladih poduzetnika, kao i predstavljanje HZZ-a, Student servisa i Mali sajam studentskih poslova, dok je u Info zoni organizirana tribina o stručnom osposobljavanju.

970182_648402541839965_198467974_n

U lipnju smo, u suradnji s UNICEF-om, organizirali humanitarni kartaški turnir na FESB-u za potrebe projekta „Prve tri su najvažnije“. Osim toga, sudjelovali smo u organizaciji koncerta „Rock do daske“ održanog na Starom placu.

_________________________________________________________

S4S card

S4S Card – S4S Card je projekt Udruge Studenti za studente Split, čiji je cilj bio poboljšati studentski standard. U suradnji sa tvrtkama, koje su se senzibilizirale i omogućile adekvatne popuste za ciljanu skupinu studente, omogućili smo široki spektar popusta koji obuhvaćaju sve sfere studentskog života.

Humanitarni projekt – Nakon tri godine uspješnog djelovanja, udruga Studenti za studente Split (S4S) od lipnja 2011. godine započinje i s humanitarnim radom. Kroz akademsku godinu 2011./2012. planiramo organizirati mnogobrojne humanitarne akcije različitog karaktera na području grada Splita uz UNICEF-ovu podršku. Razne akcije održavat će se nekoliko puta mjesečno. Svaku od njih moći ćete redovito pratiti na portalu i stranicama humanitarnog projekta. Sva prikupljena sredstva namijenjena su UNICEF-ovom projektu “Škole za Afriku” (Schools for Africa), pod krilaticom “Obrazovanjem do boljeg života”.

unicef