Projekti

1

S4S PORTAL – studentski portal koji je jedan od najčitanijih studentskih portala u Hrvatskoj. Na dnevnoj bazi donosimo vijesti iz sveučilišnog života, najave događanja te zanimljive članke raznovrsne tematike.

S4S RADIO emisija – emitira se svakog petka u 18 sati na valovima Radio Sunca i donosimo zanimljive goste, mahom vrijedne i uspješne studente.

 

 

_____________________________________________________________________________

2

Knjiga žalbi i pohvala – nastavak prošlogodnišnjeg uspješnog projekta udruge. Trajanje projekta: od 17. ožujka – 14. travnja 2014.

Humanitarna akcija ” Splite pruži ruku” – nastavak humanitarne akcije čiji je začetnik bio City Center One Split za kupnju kombi vozila za Dnevni centar Firule, COO Juraj Bonači. Trajanje akcije od 14.veljače – 14.ožujka 2014. godine.

Tribine utorkom - U studenom i prosincu smo utorkom organizirali tribine s različitom tematikom : kultura i mladi, studenti s invaliditetom, putovanja, Studentski zbor.

Kuhanje za beskućnike - U prosincu smo kuhali za beskućnike u sklopu projekta „O’La La 366 večera“

 

 

_____________________________________________________________________________

3

U prosincu smo, osim dobrovoljnog darivanja krvi u studentskom domu „Hostel“, organizirali humanitarnu akciju „Igračka jedna osmijeha vrijedna“, koja je trajala tjedan dana na svim većim splitskim fakultetima – i studenti i profesori donosili su igračke, knjige i DVD-ove koje su potom članovi udruge S4S slagali u pakete i darovali djeci koja su božićne blagdane provodila na Pedijatrijskom odjelu KBC-a Firule, kao i članovima Doma za djecu Maestral, Centra za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači i Centra Samaritanac.

U siječnju smo organizirali projekt S4S Knjiga žalbi i pohvala, u sklopu kojeg su splitski studenti dva tjedna imali priliku u Knjige upisati sve svoje žalbe i pohvale na račun matičnih fakulteta, a sve napisano iznijelo se na S4S večeri u Sveučilišnoj knjižnici pred splitskim dekanima i rektorom koji su komentirali sve napisano i obećali uvažavanje studentskih prijedloga i promjene nabolje. Projekt je bio pohvaljen od strane dekana i rektora, ali i iznimno medijski popraćen.

Ožujak smo posvetili kulturi, tako da smo organizirali tri filmske večeri u učionici doma „Hostel“, a održani su i fotografski i literarni natječaj za sve zainteresirane studente. Osim toga, u jednom splitskom klubu organizirali smo Retro plesnjak koji je oduševio sve prisutne.

U travnju smo u Info zoni i domu „Hostel“ održali dvije edukativno-zabavne S4S Sexy večeri, na kojima smo održali predavanja o spolno prenosivim bolestima i o zanimljivostima o seksu, a sve uz stand-up komediju i nagradne igre. Pokrenuli smo i online anketu o seksualnim navikama splitskih studenata koju je ispunilo njih gotovo tisuću, a čiji su rezultati predstavljeni na jednoj od S4S večeri.

Svibanj smo posvetili (ne)zaposlenosti organiziravši tri zanimljiva događanja; u Sveučilišnoj knjižnici održano je predavanje mladih poduzetnika, kao i predstavljanje HZZ-a, Student servisa i Mali sajam studentskih poslova, dok je u Info zoni organizirana tribina o stručnom osposobljavanju.

U lipnju smo, u suradnji s UNICEF-om, organizirali humanitarni kartaški turnir na FESB-u za potrebe projekta „Prve tri su najvažnije“. Osim toga, sudjelovali smo u organizaciji koncerta „Rock do daske“ održanog na Starom placu.

_____________________________________________________________________________

4

S4S Card - S4S Card je projekt Udruge Studenti za studente Split, čiji je cilj bio poboljšati studentski standard. U suradnji sa tvrtkama, koje su se senzibilizirale i omogućile adekvatne popuste za ciljanu skupinu studente, omogućili smo široki spektar popusta koji obuhvaćaju sve sfere studentskog života.

Humanitarni projekt - Nakon tri godine uspješnog djelovanja, udruga Studenti za studente Split (S4S) od lipnja 2011. godine započinje i s humanitarnim radom. Kroz akademsku godinu 2011./2012. planiramo organizirati mnogobrojne humanitarne akcije različitog karaktera na području grada Splita uz UNICEF-ovu podršku. Razne akcije održavat će se nekoliko puta mjesečno. Svaku od njih moći ćete redovito pratiti na portalu i stranicama humanitarnog projekta. Sva prikupljena sredstva namijenjena su UNICEF-ovom projektu “Škole za Afriku” (Schools for Africa), pod krilaticom “Obrazovanjem do boljeg života”.

PROJEKTI

COMMUNITY