OSVOJITE ULAZNICE: Najavljujemo dramu “Zbogom Natalija Petrovna” u klubu Quasimodo!

U lirskoj komediji “Mjesec dana na selu” veliki ruski pisac I. S. Turgenjev zapliće tipično rusku ladanjsku priču u kojoj dokolica ostavlja dovoljno prostora za duhovna i ljubavna iscrpljivanja kojima njegovi junaci bespoštedno izlažu sebe i svoje bližnje. Glad za ljubavlju, uzvišenim osjećajima i duhovnim senzacijama nadilazi bilo kakve obzire. U ovom strastvenom kolu svatko je meta svakom.
Predstava je dobila novo ime zato što je originalni tekst I. S. Turgenjeva značajno kraćen, i mnogi likovi su izostavljeni, a oni koji su ostali junaci naše priče dobili su neke nove obraze, iscrtane potezima našeg kazališnog trenutka i naših osobnosti.

“….Ona voli njega… on ne voli nju… Ne voli on ni ovu drugu koja voli njega…
Ove dvije, nema tko ih ne voli, samo što je njima ta ljubav nepotrebna….
Jesu li pošteni ti ljudi? Da. Bez obzira kakve greške rade jedni spram drugih
mislim da su to pošteni i časni ljudi. Postoji u strukturi ličnosti čovjeka (ljudi)
dijelovi (krajevi) koji ne podliježu uzdama razuma i etiketiranih navika.
Gdje počinje životinjska, a završava ljudska priroda…”
Anastasija Jankovska

O programu “Klasici u rebama”Kao jedna od prvih predstava programa kojega smo nazvali Klasici u rebama, ova slobodna adaptacija klasične lirske drame I. S. Turgenjeva “Mjesec dana na selu”, Anastasije Jankovske nazvana “Zbogom Natalija Petrovna” omogućiti će mladom ansamblu, sastavljenom od glumaca koji su netom diplomirali ili su još uvijek studenti glume na Umjetničkoj akademiji u Splitu da osjete rad na klasičnom tekstu zadržavajući laboratorijske uvjete na koje su navikli na Akademiji ali preuzimajući i odgovornost koju pred njih stavlja igranje predstave u redovnom repertoaru kazališta.

Dramu “Zbogom Natalija Petrovna” pogledajte u klubu Quasimodo sutra u 20 sati!

Besplatne ulaznice osvojite i posjetite facebook stranicu naše udruge S4S!