[POGLEDAJTE RADOVE!] – Izložba stripova sa 24 satnog crtanja stripa

24 sataFB_EVENT(1)

U ponedjeljak 27. studenog 2017. u 19 sati u prostoru Galerije Škola otvorit će se izložba stripova nastalih tijekom 24-satnog crtanja stripa koje se po četvrti put održava u Školi likovnih umjetnosti.

Organizatori za Školu likovnih umjetnosti: Josip Špika, Kristijan Falak i Damir Žitko

Izložba ostaje otvorene do 4. 12. 2017.

 

24-satno crtanje stripa je disciplina u kojoj svaki sudionik ima cilj nacrtati 24 stranice stripa. Crtajući tom brzinom ne dobijaju se uvijek produkti profesionalne razine, ali je svakom sudioniku omogućeno da vidi kako radi pod pritiskom i rezultat je nerijetko oslobađajući: spontani, jasni, čisto ispripovijedani stripovi.

Vježba je jednako korisna profesionalcima kao i početnicima ili potpunim amaterima pa ne treba čuditi što su je kroz godine prihvatile i prošle tisuće ljudi, neki i više puta. Premda je 24-satno crtanje stripova vježba koju svatko može i sam provesti kod kuće, crtači su brzo otkrili da je grupni mazohizam zabavniji i stimulativniji. Tako danas postoje bar dva dana u godini posvećena ovoj umjetničkoj disciplini. Jedan je krajem siječnja kad se crtanje organizira u Angoulêmeu pred početak festivala, uz internetsko sudjelovanje crtača iz cijeloga svijeta, a drugi je “Svjetski dan 24-satnog crtanja stripa” koji ove godine pada na 18.-19. studenoga. Na taj se dan po različitim lokacijama diljem svijeta – od dućana specijaliziranih za stripove do predavaonica po umjetničkim školama – crtači željni kušnje okupljaju u grupe koje rade tijekom cijele noći i jutra. 24-satno crtanje stripa održava se po osmi put u Hrvatskoj, a četvrti u Školi likovnih umjetnosti u Splitu.

 

Radno vrijeme Galerije Škola

ponedjeljak – srijeda od 10 – 12 i od 17- 19 sati

četvrtak i petak od 10 – 12 sati