Radio Kampus otvara svoja vrata!

radio kampus slikaa

Radio Kampus, studentski radio smješten na splitskom FESB-u konačno otvara svoja vrata! Iako je riječ o eksperimentalnoj fazi rada, u ponedjeljak, 5. lipnja imamo priliku prvi put čuti glasove Radio Kampusa, ali i prve studentske vijesti za dobar početak dana, uz pregršt dobre glazbe.

Iako smo ranije pisali o ovom projektu udruge, u nastavku vam donosimo mali podsjetnik.

Radio Kampusom pokrećemo jedinstveni studentski radio na ovom području namijenjen svim studentima Sveučilišta u Splitu i mladima. Radio je osmišljen kao prilika za stjecanje znanja, kompetencija i iskustava u svim segmentima radijske djelatnosti kao što je pripremanje i vođenje radijskih emisija, rad na terenu, montaža, uređivanje glazbe i slične djelatnosti.

Cilj je projekta osigurati svim studentskim organizacijama Sveučilišta u Splitu, udrugama, studentskim zborovima, ali i studentima pojedincima, medijski prostor koji do sada nisu imali, a u kojem mogu besplatno, slobodno i samostalno voditi svoje radijske emisije u svrhu promoviranja obrazovanja, kulture, sporta te drugih studentskih interesa u specijaliziranim emisijama. Također, jedan od najvažnijih ciljeva jest omogućiti čvršću povezanost i interakciju svih studentskih organizacija i studenata te poticanje na volontiranje i aktivno sudjelovanje u kreiranju studentskog života Sveučilišta u Splitu.

Smatramo da ćemo studentskim radiom stvoriti osjećaj zajedništva među svim studentima koji će dovesti do popularizacije studentskog aktivizma te podizanja studentskog standarda na Sveučilištu u Splitu, ali i do suradnji studentskih organizacija prilikom pokretanja budućih projekata koji će dovesti do pozitivnih promjena u našoj zajednici. Također, jedan od ciljeva Radio Kampusa jest otvoriti pristup i studentima s invaliditetom, te tako potaknuti njihovu kvalitetniju integraciju u socijalni aspekt studentskog života.

Eksperimentalno emitiranje trajat će od 5. lipnja do 15. srpnja, a zatim će uslijediti ljetna pauza sve do početka nove akademske godine, kada će radio započeti s emitiranjem punog programa te s regrutacijom novih članova.

Tijekom eksperimentalnog emitiranja u programu Radio Kampusa bit će zastupljen informativni program – važne vijesti sa Sveučilišta, a kulturni, obrazovni i zabavni  program bit će u nešto manjem obimu no što je planirano za početak sljedeće akademske godine.

Eksperimentalno emitiranje koristit će mladim novinarima, studentima i mladima, kao period u kojem će vježbati novinarski posao kako bi što kvalitetnije krenuli s emitiranjem listopadu, a poslužit će i slušateljima kao razdoblje prilagodbe na dugoočekivani studentski radio u Splitu. Stoga, pozivamo sve studente i mlade da nas slušaju, a da nam se prilikom prve iduće regrutacije i pridruže.