REKTOR ANĐELINOVIĆ URUČIO POČASNI DOKTORAT MITCHELLU HOLLANDU

sdfgh

Rektor Sveučilišta u Splitu prof.dr.sc. Šimun Anđelinović uručio je u petak 15. prosinca počasni doktorat prof. dr. sc. Mitchellu Hollandu, sa Sveučilišta Penn State, Eberly College of Science, u multimedijalnoj dvorani Sveučilišne knjižnice.

– Temeljem Odluke Senata prof. Hollandu dodijeljen je počasni doktorat i jako smo zahvalni što je on to prihvatio i na taj način ukazao čast Sveučilištu u Splitu. Riječ je o izvrsnom znanstveniku i predavaču, ali prije svega o velikom čovjeku koji je puno činio za naše Sveučilište – kazao je prof.dr.sc. Alen Soldo, prorektor za znanost i međunarodnu suradnju.

Profesor Holland je jedan od pokretača suradnje Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta Penn State te više od dva desetljeća ambasador hrvatske znanosti i splitskog sveučilišta u SAD-u. Voditelj je modula Forenzična kemija i molekularna biologija na Sveučilišnom odjelu za forenzične znanosti.

– Počašćen sam što sam dobio počasni doktorat splitskog sveučilišta, za koje me vežu dugogodišnja prijateljstva te zajednički rad s dragim kolegama i studentima – kazao je profesor Holland ističući kako je posebno posebno ponosan na činjenicu da se u Splitu osjeća kao kod kuće.

Prigodom uručenja počasnog doktorata M. Holland održao je predavanje “A Lifetime of Mitochondrial DNA: It’s Essential”.

Svečanom uručenju prisustvovali su prof. dr. sc. Dragan Primorac, izv. prof. dr. sc. Ivica Filipović, pročelnik Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti, prorektori Sveučilišta u Splitu, čelnici sastavnica Sveučilšta i članovi Senata, kao i brojni studenti i profesori.