Dragi naši sladokusci, dolaze nam sve topliji dani pa mislim da je vrijeme da Vas pripremimo kako rashladiti svoje jezike! Za pripremu sladoleda treba Vam 15 minuta. Odlična stvar kod ovog sladoleda jest da ne sadrži jaja te mnogo masnoća i kalorija kao mnogi drugi.

Za jednu veliku posudu pripremite:

- 2 čvrsta jogurta (u menzi ih možete nabaviti po cijeni od već 0,50 kuna)
- jednu čašu od jogurta napunjenu šećerom
- dvije vrečice praška za šlag
- mlijeko  (koliko piše na vrećici šlaga da je potrebno)
- arome za kolače (imate razne vrste u marketima: jagoda, banana, marelica, malina…)


Najprije umutite šlag po uputama na vrećici sve dok ne postane gusta masa. Dodajte oba jogurta te ponovno izmiksajte. Saspite šećer u smjesu pa ponovno razmutite mikserom dok se više ne osjete kristalići šećera na dnu posude. Na kraju dodajte tek nekoliko kapljica arome – zapamtite da je ona koncentrat i kao krajnji rezultat vaša smjesa ne treba imati jarku boju nego blagu pastelnu (primjerice, ako ste radili s aromom jagode, boja treba biti baby ružičasta).
Ovaj sladoled će Vam najbolje uspjeti ako stavljate samo voćne arome, za što je zaslužna kiselost jogurta kojeg smjesa sadrži. Jedina mana ovog recepta, kao i svih za sladolede, jest završetak – stavite u zamrzivač i čekajte da se stvrdne.

Uslast!