Što reći? Čime guzu obrisati? Papirom? Kojim?!

Dragi naši,

čini se da neki studenti još nisu shvatili čemu služi papir. Neke, pak, buni postojanje različitih vrsta papira pa ih, posebno u Sveučilišnoj knjižnici, nerijetko koriste u krive svrhe – skripte im služe kao sredstvo davanja do znanja sveopćem puku da su određena računala rezervirana (za potrebe odlaska na Facebook, primjerice), a wc-papir koriste za izbacivanje viška energije – i to bacanjem samog papira ili začepljivanjem školjki istim.

Žalosno je što se ovdje radi o “mladim intelektualcima, budućim akademskim građanima”! Takvima će, zasigurno, upravo diploma biti papir kojim će moći brisati nos, da ne kažemo – guzu.

Sve Vam je jasno. Za kraj – pozdrav od Uprave Sveučilišne knjižnice:

“Dragi korisnici prostora Sveučilišne knjižnice!

Ovo nije prvi put da se ovakvi i slični nemili slučajevi događaju u našem objektu. Moram biti iskren i priznati da nemam dovoljno znanja za prepoznati rukopis i sadržaj poruke koja je odaslana ovim, u najmanju ruku neukusnim, činom.

Dragi studenti i ostali korisnici objekta, morate znati da o čistoći cijele zgrade, koja ima površinu od preko 20 000 m² i 25 sanitarnih čvorova, brinu svega ČETIRI (4) spremačice i da je zgrada natprosječno uredna.

U tim osobama koje, uz izuzetne napore, vode brigu o vašem zdravlju, prepoznajte svoje majke koje, također teško radeći, zarađuju da biste Vi mogli bezbrižno studirati! Samo malo Vaše pažnje učinilo bi njihov posao dostojnim čovjeka!

Pitam Vas – gdje to za samo PET (5) kuna mjesečno imate besplatni internet, klimatiziran prostor sa 17 sati dnevnog korištenja, vrhunsku lampu na radnom stolu i pristup knjižnoj građi druge po veličini knjižnica u Hrvatskoj?!

Pitam Vas – koliko puta niste imali svjetla u čitaonicama, koliko puta niste imali zadovoljavajuće klimatske uvjete, koliko puta niste imali pristup internetu, koliko puta ste imali neispravne liftove, koliko puta ……?

Ponovno Vas molim da domaćinskim odnosom prema imovini, koju vam je društvo dalo na korištenje, omogućite i novim naraštajima ugodan boravak u ovom objektu!

S vjerom u Vašu odanost i dostojanstvo,

Rukovoditelj službe za održavanje i sigurnost
Velimir Garma dipl.ing.el.