SVEČANI KONCERTI POVODOM 90. OBLJETNICE GLAZBENE ŠKOLE JOSIPA HATZEA

Svečani koncerti GŠ Josipa Hatzea_plakat

U sklopu koncerta u Muzeju grada Splita nastupit će solisti i ansambli, učenici Glazbene škole Josipa Hatzea te studenti Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, a ulaz na koncert je slobodan.

Puhački orkestar Hatze Brass2Go izvest će Promenadni koncert istog dana u 18.30 sati, a glazbom će obogatiti centar grada na potezu od crkve Gospe od Zdravlja do Sv. Frane.

Na velikoj pozornici HNK Split u sklopu večernjeg koncerta nastupit će Zbor i Gudački orkestar Glazbene škole Josipa Hatzea, pod vodstvom dirigenta Jure Bučevića, te solisti, nekadašnji učenici Glazbene škole Josipa Hatzea, a danas profesionalni glazbenici, te glazbenici koji su u posljednjim desetljećima obilježili kulturnu scenu grada Splita: violinist Valter Lovričević, oboistica Sanja Milić,  pijanisti Zoran Velić,Vesna Podrug i Jadranka Garin, bas Ante Jerkunica, violončelist Mihovil Karuza, saksofonist i skladatelj Gordan Tudor, fagotist Žarko Perišić,te klarinetistŽeljko Milić. Na koncertu će nastupiti i Simfonijski orkestar sastavljenposebno za ovaj koncert od profesionalnih glazbenika, nekadašnjih učenika Glazbene škole Josipa Hatzea,i to pod vodstvom dirigenta Harija Zlodre. Ulaznice za koncert mogu se kupiti u splitskom HNK po cijeni od 30 kn.