“TOPLIM SRCEM I VEDRIM DUHOM ZA COO JURAJ BONAČI”: Donosimo vam osvrte naših volontera!

IMG-20171120-WA0007

Dana 20. studenog započelo je volontiranje pod sloganom ,,Toplim srcem i vedrim duhom za COO Juraj Bonači”.

Zajedno sa svojim kolegama iz udruge S4S imala sam čast posjetiti Dnevni centar Firule gdje se ovom prigodom organiziraju kreativne radionice.

Moram priznati da sam bila malo nervozna jer nisam znala kakva će nas atmosfera dočekati. Međutim, dojmovi su i više nego ugodni. Na samom ulazu toplo su nas dočekali članovi Centra koji pripadaju različitim dobnim skupinama.

IMG-20171120-WA0005

Unatoč tome, sve ih povezuje jedna karakteristika, a to je dobrota. Pustili su nas u svoju svakodnevnicu i proveli nas kroz Centar koji se sastoji od različitih likovnih odijela. Imali smo priliku pomoći u izradi božićnih ukrasa zajedno sa članovima. Tijekom izrađivanja upoznali smo se pobliže sa pojedinim članovima. Svatko od njih je poseban na svoj način.

IMG-20171120-WA0024

Jako su pristupačni i kreativni pojedinci. Uživaju u kreativnom procesu i glazbi. Izgleda da smo im se ekipa i ja svidjeli čim su nas pitali hoćemo li im opet doći u posjet. Osim samih članova, moram se dotaknuti i radnica.

IMG-20171120-WA0006

Njihov posao je sličan kao i majčinstvo, samo što se ovdje ne radi o djeci i samo jednom djetetu. To zahtijeva izuzetan trud i razumijevanje. Možda se nisam baš pretjerano istaknula na likovnom području, ali je za mene ovo bilo jedno predivno iskustvo. Moja nervoza je bila bespotrebna zbog toga što su to jedni izuzetni pojedinci dobrog srca te stoga pozivam sve studente voljne pomoći da pobijede neke svoje predrasude i započnu svoje volonterske dane.

IMG-20171120-WA0017

Katarina Nikolić, novinarka S4S Portala

Kreativne radionice sa štićenicima doma pune su smijeha, zabave i njihovih najiskrenijih zagrljaja, predivno i pretoplo iskustvo.

Lagala bih kad bih rekla da smo samo mi pomogli njima, jer iz Centra sam izašla s velikim osmijehom na licu. Voljela bih da mladi s našeg područja osvijeste sve dobrobiti i mogućnosti volontiranja, kako humanitarnog tako i druge vrste, i da se ne predaju inertnosti.

IMG-20171120-WA0018

Vjerujem da je volontiranje najbolji način za iskoristiti svoje vrijeme, jer pomažete drugima, a razvijate i sebe. 

Hajdi Biuk, potpredsjednica Udruge S4S i voditeljica Tima Marketing

IMG-20171120-WA0020