BROJNI ZNANSTVENICI NA JEDNOM MJESTU: Najavljujemo 1. ZORH Susret na Kemijsko – tehnološkom fakultetu u Splitu

zorh1

Kemijsko – tehnološki fakultet u Splitu ovog će ponedjeljka okupiti niz znanstvenika, stručnih suradnika i sveučilišnih profesora koji će svojim znanjem i iskustvom studentima prenijeti znanja o „Zaštiti okoliša u RH“.

Ovaj regionalno gorući problem u Gradu Splitu spojit će na jedno mjesto brojne stručnjake i studente. Oni će kroz 19 predavanja i 11 „izloženih“ postera pokušati odgovoriti na brojna pitanja!

Susretom su definirane Sekcije za vodu i okoliš, otpad, mulj i odlagalište otpada te Sekcije za zrak i održive tehnologije.

Ispitivanje kvalitete zraka u Splitu?!

Kroz brojna posterska izlaganja studenti će prisutne educirati o gospodarenju otpadom, a vjerujemo da će odgovore na brojna pitanja dati Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije koji će predstavljati Angela Stipišić i Nenad Periša. Oni će kroz postersko izlaganje ispitivati kvalitetu zraka u Gradu Splitu, što nas posebno zanima, a vjerujemo i brojne građane Splita.

Institut za oceanografiju i ribarstvo Split sudionicima će usmenim predavanjem objasniti mogućnost zaštite Jadranskog mora od zagađenja i unosa stranih vrsta, a brojna predavanja, panel rasprave i posterska izlaganja bit će i međunarodnog karakterom jer su na Susret pozvani gosti predavači i studenti iz susjedne Srbije i Bosne i Hercegovine.

Budite promjena i glas razuma!

Otvaranje skupa planirano je u ponedjeljak u 9 sati na Kemijsko – tehnološkom fakultetu u Splitu. Tu će se prisutnima na početku Susreta obratiti glavna organizatorica i predsjednica organizacijskog odbora Susreta Ivana Drventić i prodekan za znanstveni rad i međunarodnu suradnju Kemijsko – tehnološkog fakulteta u Splitu Dražan Jozić.

Svečanost otvaranja nastavit će se izvedbama studenata Umjetničke akademije u Splitu, a organizatori Susreta znanstvenika, stručnih djelatnika i studenata posebno su se zahvalili Kemijsko-tehnološkom fakultetu u Splitu, Studentskom centru Split, Studentskom zboru Sveučilišta u Splitu, Cemex – u i veletrgovini laboratorijskim i potrošnim materijalom „Ru – Ve“ na nesebičnoj pomoći pri organizaciji 1. ZORH Susreta.

Nadamo se da će program 1. ZORH Susreta odgovoriti na brojna pitanja kroz kvalitetna izlaganja.

Poželjno je da studenti sa znanstvenicima i profesorima budu promjena i glas razuma za unaprjeđenje zaštite okoliša u RH i Gradu Splitu, a ovakvim druženjima to se može postići!

Raspored cijelog programa 1. ZORH Susreta možete pogledati na linku (Program_zorh)