Đir s mladima: Mladi poslali jasne poruke gradskoj vlasti

Skupina mladih prošetala je od Šperuna do Banovine gdje su ispisali poruke i tako iskazali svoje stavove o ključnim problemima s kojima se svakodnevno susreću.
S4S
| S4S | ,
S4S

Ususret Međunarodnom danu mladih, inicijativa Split grad za mlade organizirala je “Đir s mladima”. Skupina mladih prošetala je od Šperuna do Banovine gdje su ispisali poruke i tako iskazali svoje stavove o ključnim problemima s kojima se svakodnevno susreću.

– Okupili smo se u značajnom broju u namjeri da pokažemo i nama mladima i vladajućima da nismo pasivni i da možemo napraviti dosta toga kada to odlučimo. Mladi su dugo vremena bili zapostavljeni i nije ih se ozbiljno uključivalo u procese donošenja odluka. Mi želimo promijeniti “status quo” i želimo da vladajući shvate da mladi mogu i žele sudjelovati u kreiranju politika koje ih se izravno tiču – kazao je Antonio Šimundža, brand ambasador inicijative Split grad za mlade.

Nakon šetnje preko Zapadne obale, dolaskom ispred Banovine, mladi su zalijepili poruke na ulaznim vratima gradske uprave na kojima su istaknuli probleme kao što su stanovanje, nedostatak zelenih površina, manjak kulturnih sadržaja i općenito manjak sluha za potrebe mladih.

– Atmosfera u “Điru s mladima” bila je odlična i sretni smo što smo imali priliku izraziti svoje stavove kroz poruke na ovaj način. Riječ je o problemima koji su dugo prisutni i koje bismo voljeli da se promijene. Nadamo se da će lokalna vlast poslušati naše zahtjeve i probleme i da će konačno poduzeti konkretne mjere kako bi Split postao grad po mjeri mladih – kazala je Iva Horvat Radman, brand ambasadorica inicijative.

Nastavak obilježavanja Međunarodnog dana mladih očekuje se večeras, petak, 12. kolovoza, u Đardinu, gdje Savjet mladih Grada Splita od 17 sati organizira besplatni događaj uz lutriju, kviz znanja, hranu i piće, dok je za glazbeni program zadužena ekipa iz KLFM-a.


Više članaka

| S4S |

Pridruži se S4S ekipi! – Regrutacije novih članova

Udruga studenti za studente je u potrazi za novim volonterima.
sveučilište u splitu
| S4S | ,

Sveučilište dodijelilo počasno zvanje professor emeritus bivšem rektoru Ivanu Paviću

Rektor Pavić je dao veliki doprinos rastu Sveučilišta.
gulaš iz menze
| S4S | , | Ostavite komentar

Labaratorijski nalaz: Gulaš u menzi je zdravstveno ispravan

Hospitalizirani dječak je pušten iz bolnice

Prati nas

© Udruga studenti za studente Split 2021. Sva prava pridržana.