Potvrđeno je! U listopadu kreće studij Komunikacije i mediji.

Sveučilište u Splitu pokreće preddiplomski studij Komunikacija i mediji te diplomski studij Novinarstvo u suvremenim medijima. Prvi upisi u rujnu.
S4S
| S4S | ,
S4S

Sveučilište u Splitu pokreće preddiplomski studij Komunikacija i mediji te diplomski studij Novinarstvo u suvremenim medijima. Od Ministarstva znanosti i obrazovanja dobivena je dopusnica  za ovaj studij u trajanju od tri godine, završetkom kojega se stječe 180 ECTS bodova i akademski naziv sveučilišni prvostupnik komunikacije i medija. Što se tiče preddiplomskog studija, neće to biti klasični studij novinarstva, navodi prorektor, nego kvalitetan i suvremeni program u području komunikacije i medija.

Na pokretanje studija Komunikacija i mediji potaknuo ih je veliki interes mladih, ali i potrebe lokalne zajednice. Studij će se financirati iz sredstava proračuna i studentima će biti besplatan. Upisne kvote kretat će se od 20 do 25 studenata.

UPIS NA STUDIJ

Upisna kvota za I. godinu preddiplomskog sveučilišnog studija za akademsku 2022./23. godinu i to za državljane RH i ostalih EU članica s položenom državnom maturom je 25. Na natječaj za upis preddiplomskog sveučilišnog studija Komunikacija i mediji mogu se prijaviti pristupnici koji imaju završenu četverogodišnju srednju školu i položenu državnu maturu. Za upis na preddiplomski sveučilišni studij Komunikacija i mediji u okviru državne mature za predmet Hrvatski jezik i predmet Strani jezik zahtijeva se A razina, a za predmet Matematika B razina.

Već se ekipira i sastav profesora, među kojima će biti i poznatih imena iz svijeta medija, a koristit će se i ljudski resursi s brojnih sastavnica Sveučilišta. Za voditelja studija imenovan je prof.dr. Željko Radić, prorektor za pravne poslove i razvoj ljudskih potencijala Sveučilišta u Splitu.

Međutim, već i s tom diplomom, tvrde na Splitskom sveučilištu, moći će se tražiti posao u medijima, ali i u državnoj upravi, javnim poduzećima, gospodarskim društvima, kao i u nevladinim organizacijama na poslovima rada s medijima, komunikaciji s javnošću i internoj komunikaciji, kao i drugim srodnim poslovima.

Preddiplomski sveučilišni studijski program Komunikacija i mediji trajat će šest semestara i izvodit će se se kao redoviti studij. Minimalan broj ECTS bodova potreban za završetak studija je 180.

Studij će se baviti cijelim spektrom tema, poput vještina akademskog pisanja, retorike, povijesti i teorije medija, informacijskom i digitalnom pismenosti, medijima u funkciji turizma, politike, kulture, religije, poduzetništva, industrije zabave, popularne kulture… Posebna pozornost bit će posvećena učenju stranih jezika. Studenti će imati obvezna tri strana jezika, uz engleski bit će to talijanski i njemački.

Nakon završetka ovog preddiplomskog studija, prvostupnici će moći nastaviti studirati na velikom broju diplomskih studija u Hrvatskoj i u inozemstvu u području društvenih, ali i humanističkih znanosti. Dakako, mogu odabrati i splitski diplomski sveučilišni studij Novinarstvo u suvremenim medijima, koji je u pripremi.


Više članaka

sveučilište u splitu
| S4S | ,

Sveučilište dodijelilo počasno zvanje professor emeritus bivšem rektoru Ivanu Paviću

Rektor Pavić je dao veliki doprinos rastu Sveučilišta.
gulaš iz menze
| S4S | , | Ostavite komentar

Labaratorijski nalaz: Gulaš u menzi je zdravstveno ispravan

Hospitalizirani dječak je pušten iz bolnice

Prati nas

© Udruga studenti za studente Split 2021. Sva prava pridržana.