Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Prvi skok! Započeo je najveći vaterpolski spektakl, 35. Europsko prvenstvo

Glavu gore! | Loš prvi rezultat za Hrvatice, Nizozemke pobijedile 6:22
S4S
| S4S | ,
S4S

Split je ove godine domaćin 35. po redu Europskog prvenstva u vaterpolu koje je organizirano u spektakularno pripremljenoj Spaladium Areni.

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Čast da otvore ovaj spektakl pripala je Njemicama i Rumunjkama, a unatoč sjajnoj borbi Rumunjki, na prvom prvenstvenom dvoboju slavile su Njemkinje rezultatom 15:10.

U ukupno šest utakmica prvoga dana natjecanja sudjelovalo je 12 najboljih ženskih reprezentacija Europe, a pobjedu su još odnijele Španjolke, Talijanke, Nizozemke, Izraelke i Grkinje.

Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Unatoč borbi i lijepim golovima, “Barakudice” prvoga dana nisu odnijele pobjedu izgubivši od Nizozemki 6:22. Ipak, istaknula se Jelena Butić, kao najmlađa reprezentativka ovog postava, koja je zabila peterac u svom prvom reprezentativnom nastupu. Za posebno mlad sastav hrvatske reprezentacije pripreme su bile usmjerene prema reprezentacijama Rumunjske i Njemačke pa preostaje vidjeti ishod utakmica koje su na rasporedu sutra i u utorak.

Pogledajte video:

Izvor: Cro WP

Svečanost otvorenja održat će se u ponedjeljak, a odmah nakon i prva utakmica hrvatske muške reprezentacije, “Barakuda”!

Organizatori najavljuju i pregršt popratnih događanja u sklopu Spaladium Arene, poput koncerata nekih od najboljih izvođača hrvatske glazbene scene, a ulaz je moguć isključivo s kupljenim ulaznicama za EP, koje možete potražiti na službenim stranicama prvenstva.

Napisao: Ivan Gudelj


Više članaka

sveučilište u splitu
| S4S | ,

Sveučilište dodijelilo počasno zvanje professor emeritus bivšem rektoru Ivanu Paviću

Rektor Pavić je dao veliki doprinos rastu Sveučilišta.
gulaš iz menze
| S4S | , | Ostavite komentar

Labaratorijski nalaz: Gulaš u menzi je zdravstveno ispravan

Hospitalizirani dječak je pušten iz bolnice

Prati nas

© Udruga studenti za studente Split 2021. Sva prava pridržana.