sveučilišna galerija sveučilišna galerija

Skupna izložba u Sveučilišnoj galeriji – Žensko dopisivanje

U društvu autorica projekta Mateje Rusak i Tihane Karlović predstavit će se umjetnički projekt koji se bavi problemom komunikacije i to u formi likovnog dopisivanja putem medija grafike.
S4S
| S4S | ,
S4S

U društvu autorica projekta Mateje Rusak i Tihane Karlović predstavit će se umjetnički projekt koji se bavi problemom komunikacije i to u formi likovnog dopisivanja putem medija grafike. Komunikacija se odvija na razini ženskih „razgovora”, osobnih i intimnih, idejnih i likovnih.

U četvrtak, 8. rujna, u Sveučilišnoj galeriji na Kampusu otvara se izložba “Žensko dopisivanje”.

Suvremena tehnologija donijela je u društvo gubitak pažnje što je rezultiralo površnim izmjenjivanjem i usvajanjem informacija.

“Ovim projektom želimo izaći iz komunikacije koja se odvija preko društvenih mreža kako bi autorice koje sudjeluju na projektu kroz formu likovnog rada – grafike ostvarile likovnu komunikaciju. Svaka pojedina autorica sebi svojstvenim senzibilitetom progovara o vlastitim temama te se nadovezuje na problem ženskog pisma”

navode autorice projekta Tihana Karlović i Mateja Rusak, koje su ga započele u siječnju 2019. godine.

U 2019. godini u projekt je bilo uključeno šest umjetnica: tri iz Hrvatske (Dora Bakek, Kristina Pongrac i Ana Salopek), iz Poljske (Anna Trojanowska), SAD-a (Raluca Iancu) i Irske (Raquel Amat).

U 2020. godini projektu su se pridružile Carmen Bačura Potočić (HR), Gloria Sellan (HR), Iva Gobić (HR), Maja Zemunik (HR), Maja S. Franković (HR), Svetlana Jakimovska – Rodić (SLO), Irena Kečkeš (SAD), Monika Jurić (Švicarska) i u 2021. Yoshimi Teh Soo Mei (Havaji), Jasna Šikanja (HR) i Karen Kunc (SAD). Projekt se nastavlja i u 2022. godini


Više članaka

| S4S |

Pridruži se S4S ekipi! – Regrutacije novih članova

Udruga studenti za studente je u potrazi za novim volonterima.
sveučilište u splitu
| S4S | ,

Sveučilište dodijelilo počasno zvanje professor emeritus bivšem rektoru Ivanu Paviću

Rektor Pavić je dao veliki doprinos rastu Sveučilišta.
gulaš iz menze
| S4S | , | Ostavite komentar

Labaratorijski nalaz: Gulaš u menzi je zdravstveno ispravan

Hospitalizirani dječak je pušten iz bolnice

Prati nas

© Udruga studenti za studente Split 2021. Sva prava pridržana.