Informator – Domovi

Za sve koji dolaze studirati u Split iz više ili manje udaljenih mjesta, a neće živjeti u privatnom smještaju ili kod babe/tete/strica, sigurno će zanimati nekoliko detaljčića o splitskim studentskim domovima – za to ćemo se mi pobrinuti, a Vi imajte na umu prijaviti se na vrijeme i biti spremni na sve! Tko zna kakav Vas cimer može dopasti! ;)

STUDENTSKI DOM „HOSTEL SPINUT“

stu00.jpg3.jpg

Za ovaj dom imamo samo jednu riječ – TRI ZVJEZDICE!

U dvokrevetnim sobama nalazi se preko 220 ležajeva, a tri jednokrevetne sobe namijenjene su i prilagođene studentima invalidima. Osim lijepo uređenih soba, ovaj dom Vam nudi i četiri čajne kuhinje, restoran, caffe-slastičarnu, TV-salu, učionicu, informatičku učionicu, ljetnu terasu i recepciju (odmah pokraj aparata za kondome) na kojoj je svakog dana organizirano cjelodnevno dežurstvo.  Noću cijeli objekt čuva zaštitarska služba, a ako nekim slučajem zaštitari malo i „ubiju oko“, nadzorna kamera se nikad ne umara! Kad Vi, pak, budete psihički iscrpljeni, najbolje Vam je dokrajčiti se u neposrednoj blizini – trčanjem ili vožnjom bicikla u park-šumi Marjan!

Adresa: Spinutska 37

Telefon: 021/386-733, 021/386-711

STUDENTSKI DOM “BRUNO BUŠIĆ”

731c62840c8aa0de6b5d501403b2989b.jpgbb-4.JPG

Ovaj dom ima preko četiri stotine ležajeva, raspoređenih u većinom trokrevetnim sobama, a od ostalog sadržaja nudi sedam čajnih kuhinja, “brzu menzu”, TV-salu i učionicu. (Ne) brinite – i ovdje su studenti pod budnim okom zaštitara i kamere! Oko doma se nalaze brojna igrališta i park-šuma Marjan – na Vama ostaje otkriti sve njihove čari!

Adresa: Spinutska 37

Telefon: 021/386-727

POZOR! Dojmove o životu u ovim domovima možete čuti iz prve ruke na http://www.youtube.com/watch?v=UP90GiJPHa0 – emisija “Studenti za studente”!

STUDENTSKI DOM  “KAMPUS”

s-28.jpgKampus4.jpg

Zgrada se proteže se na 17 tisuća četvornih metara u devet etaža, a utrošeno je oko 100 milijuna kuna. Stambeni dio sadrži 273 dvokrevetne i 53 jednokrevetne sobe, pet dvokrevetnih apartmana te šest jednokrevetnih soba za invalide. Drugim riječima sadržava 615 kreveta, a svaka  soba ima radne stolove, police, ormare, internetski priključak te toalet. Na brojnim mjestima stambenog dijela nalaze  se i učionice za studente, od kojih svaka imasvoj balkon.

U mješovitom dijelu nalazi  se uredi Studentskog centra kao i šalteri Student servisa, a prizemlje je predviđeno za ogromnu menzu u kojoj će se moći hraniti 2 500 studenata. Do menze se nalazi sportska dvorana, a predviđen je prostor za kafić, ljekarnu, papirnicu i slične sadržaje. Na krovu se nalaze još dva sportska terena koja su  ograđena, a u podrumu  veliko atomsko sklonište.