MATEA BEŠLIĆ JE NOVA PREDSJEDNICA SAVJETA MLADIH GRADA SPLITA!

320B587E-0272-4DC6-9DE9-C13130E25C44-990x681

Pod predsjedanjem Jure Šundova, predsjednika splitskog Gradskog vijeća, danas je u Banovini održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Splita, piše portal Dalmacija Plus.

Konstituiranje je provedeno izborom predsjednice i zamjenice predsjednice, između 11 članova Savjeta. Za te funkcije je bilo predloženo po dvoje kandidata.

Članovi Savjeta, su se prethodno, većinski, sa sedam glasova za, izjasnili da će čelne osobe Savjeta izabrati javnim glasanjem. Za predsjednika Savjeta su bili predloženi Domagoj Bajić, koji je dobio pet te Matea Bešlić, koja je dobila šest glasova te je tako izabrana za predsjednicu. Za zamjenicu predsjednice izabrana je Marina Meić, koja je dobila šest glasova, dok je njen protukandidat Domagoj Bajić dobio pet glasova.

Predsjednik Šundov je čestitavši članovima Savjeta na izboru, a posebno novoizabranoj predsjednici i njenoj zamjenici kazao da se „stavlja na raspolaganje članovima Savjeta, kako bi njihove aktivnosti i zahtjevi bili što vidljiviji i produktivniji“. On je ukazao na važnost tog tijela i istakao veliku aktivnost Savjeta u proteklom mandatu, kao i njegove predsjednice Antonie Kuzmanić, koja je također prisustvovala konstituirajućoj sjednici Savjeta. Kuzmanić je pritom izrazila uvjerenje da će Savjet nastaviti s aktivnostima na poticanju mladih za aktivnije sudjelovanje u društvenom i političkom životu. Pritom je napomenula kako dosadašnji saziv Savjeta ostavlja Program rada kao kvalitetne smjernice za daljnji „naporan, prije svega zagovarački rad“, napomenuvši da ona kao i ostali bivši članovi Savjeta novoizabranima stoje na raspolaganju.

Novoizabranoj predsjednici i zamjenici predsjednice čestitali su i gradonačelnik Andro Krstulović Opara te njegova zamjenica Jelena Hrgović. Novi saziv Savjeta izabran je na 9. sjednici Gradskog vijeća, održanoj 20. ožujka ove godine.

U njegov sastav su ušli; MARIJAN NIKOLIĆ, član (MARKO GLIBOTA, zamjenik člana); DOMAGOJ BAJIĆ, član (NORA KULIĆ, zamjenica člana); KREŠIMIR MANDIĆ, član (LUKA GORETA, zamjenik člana); MIRAN PODRŽAJ, član (JURICA KURTOVIĆ, zamjenik člana); BRUNO STRIČEVIĆ, član (JOSIP SUBAŠIĆ, zamjenik člana); MIROSLAVA ČOSIĆ, članica (JELENA CVITKOVIĆ, zamjenica člana); JURE MIHAEL SLAVIĆ, član (ANA BOŽINOVIĆ KARAUZ, zamjenica člana); HRVOJE BAŠIĆ, član (VIDE VULETIĆ, zamjenik člana); MATEA BEŠLIĆ, članica (ROMANA BAN, zamjenica člana); TINA VUKASOVIĆ ĐAKOVIĆ, članica (LANA BEOVIĆ, zamjenica člana); MARINA MEIĆ, članica (IVANA ROGULJIĆ, zamjenica člana). Mandat članovima i zamjenicima članova Savjeta traje tri godine.