MEĐUNARODNO STUDENTSKO NATJECANJE U ZNANJU NA MEDICINSKOM FAKULTETU U SPLITU

med

„Pharmaceutical and Medical Knowledge Showdown“, međunarodno natjecanje u znanju u kojem sudjeluju studenti završnih godina studija farmacije i medicine, održat će se 11. i 12. svibnja na Medicinskom fakultetu u Splitu. Sudjelovat će ukupno 32 natjecatelja, odnosno osam timova, koji dolaze s čak osam različitih fakulteta iz 5 različitih sveučilišnih gradova- Mostar, Sarajevo, Novi Sad, Zagreb i Split.
Natjecanje se sastoji od tri zadatka te je samo prvi zadatak isključivo pismenog tipa dok se sljedeća dva zadatka potpuno temelje na praktičnom radu. Timovi se kroz zadatke profiliraju, ispadaju oni najlošiji, a najbolji tim na kraju osvaja glavnu nagradu u iznosu od 3 000 kn.
Tema natjecanja je: “Primarna zdravstvena zaštita- suradnja liječnika i ljekarnika“, jer je ova grana zdravstva temelj zdravlja svakog pacijenta.
Kao što je već prije navedeno, natjecatelji su studenti završnih godina studija farmacije i medicine, koji se natječu u timovima od 4 osobe (2 studenta farmacije i 2 studenta medicine).

STRUČNO POVJERENSTVO
Prof.dr.sc. Mirjana Rumboldt, dr.med- specijalistica obiteljske i školske medicine, Split
Doc.dr.sc. Maja Ortner, mag.pharm- specijalistica kliničke farmacije, Zagreb
Jurica Nazlić, dr.med- specijalist kliničke farmakologije KBC-a Split
Doris Rušić, mag.pharm- asistentica na Katedri za farmaciju, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu
Josipa Bukić, mag.pharm- asistentica na Katedri za farmaciju, Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu
Sanja Žužić Furlan,dr.med- specijalistica obiteljske medicine, Split

EDUKATIVNI I HUMANITARNI PROGRAM
Uz samo natjecanje organiziran je bogati popratni edukativni sadržaj (edukacija kako pravilno koristiti inhalator, mjerenje tlaka i glukoze u krvi, mogućnost mjerenja masnog tkiva, procjena srčanog rizika) te nagradna igra i humanitarna akcija (u projekt je uključena i humanitarna udruga „Marijini obroci“ te će svi sudionici imati priliku saznati nešto više o njihovom djelovanju i po mogućnosti i želji odvojiti određenu svotu novca za dobrotvorne svrhe).