Održan sastanak Erasmus koordinatora na temu „Sigurnosni aspekti mobilnosti Eramus studenata“

Neformalni sastanak Erasmus i projektnih koordinatora iz cijele Hrvatske na temu „Sigurnosni aspekti mobilnosti Eramus studenata“ održan je u petak, 26. listopada, na Sveučilištu u Splitu u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, prensi službena stranica Sveučilišta u Splitu.

Sudionike je pozdravila prof. dr. sc. Đurđica Miletić, prorektorica za međunarodnu suradnju, istaknuvši izvrsnu suradnju Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Splitu s Agencijom. Kazala je kako Sveučilište u Splitu u prošloj akademskoj godini broji 250 studenata koji su došli na mobilnost te 200 odlaznih mobilnosti studenata, nastavnog i nenastavnog osoblja. Također, naše Sveučilište ima preko 400 potpisanih bilateralnih ugovora s drugim institucijama, a u sveučilišnoj mreži UNIADRION splitsko sveučilište je po mobilnosti drugo po redu, odmah iza Sveučilišta u Bolonji.
– Mobilnost studenata, nastavnika te administrativnog osoblja jedna je od strateških odrednica, naime, time se potiče internacionalizacija Sveučilišta, otvaranje novih studijskih programa na engleskom jeziku, kao i transfer znanja i tehnologija – istaknula je prorektorica Miletić, zaključivši da je tema sastanka iznimno važna i aktualna, kao temelj za povećanje mobilnosti.

U ime Agencije Jasmina Skočilić iz Odjela za visoko obrazovanje naglasila je potrebu da se, u svijetlu aktualnih događanja u svijetu i Europi, razgovara o sigurnosnim aspektima mobilnosti. Izrazila je nadu da će razgovor o ovim i sličnim temama dati poticaj razmišljanjima da se stvore institucionalne procedure vezane za ovu temu.
Predavanje o tome kako pripremiti studente za Erasmus +mobilnost je održala i Ruth Nolden sa Sveučilišta u Munsteru, a održana je panel diskusija o primjerima dobre prakse hrvatskih visokih učilišta te radionica „Upravljanje rizicima i sigurnost Erasmus studenata na hrvatskim visokim učilištima“.