POZIV NA DODJELU STIPENDIJA GRADA SPLITA

Za mjesečne potpore za školovanje srednjoškolaca i studenata slabijeg imovinskog stanja, Grad Split je u Proračunu i ove godine osigurao dva milijuna i sto tisuća kuna. Poziv za dodjelu stipendija objavljen je na internetskim stranicama Grada Grad Split , a rok za prijavu je 30. travnja 2019. godine. Mjesečni iznosi za srednjoškolce su 600 kuna ako se školuju u Splitu i 800 kuna ako se školuju izvan Splita.

Studentima koji studiraju na splitskom Sveučilištu pripada 800 kuna mjesečno, a 1000 kuna namijenjeno je onima koji studiraju izvan Splita. To je financijska pomoć koja će učeničke i studentske dane olakšati kako učenicima i studentima tako i njihovim obiteljima. Zainteresirani učenici i studenti koji ispunjavaju uvjete iz poziva mogu se za primanje naknade javiti do kraja travnja 2019., ali važno je naglasiti da prijava podnesena do 30. studenog 2018. god. omogućava početak stipendiranja za učenike od rujna 2018. godine, odnosno za studente od listopada 2018. godine.

Sve prijave podnesene nakon 30. studenoga realizirat će se od mjeseca podnošenja i za učenike i za studente. Prošle godine pravo na financijsku potporu ove vrste ostvarilo je 286 splitskih učenika i studenata. Važno je napomenuti kako ovo pravo ostvaruju svi koji ispunjavaju uvjete.