PREDSTAVNIŠTVO EUROPSKE KOMISIJE ORGANIZIRA PANEL RASPRAVU

European_Commission.svg

Otvoreni dijalog i fokus na životnu svakodnevicu građanina Europske unije omogućava nam bolje razumijevanje europskog projekta i učvršćuje temelje za izgradnju njegove zajedničke budućnosti.

Predstavništvo Europske komisije organizira panel raspravu ‘Press klub Europa’ kako bi razgovarali o temama iz pozicije koja je bliska i zanimljiva svakodnevici medijske publike.

Govornici na panelu su Stipe Božić, alpinist i putopisac, kao i istaknuti predstavnici medija, znanstvenih institucija i mladih Splita – Ljubica Vuko, novinarka Slobodne Dalmacije, Slavica Vuković, novinarka Večernjeg lista, Mate Prlić, glavni urednik portala dalmatinski portal.hr, doc. dr. sc. Marija Boban, pročelnica Katedre za ekonomske i financijske znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu i nositeljica kolegija „Politička ekonomija“ i „Ekonomska politika“ te Hrvoje Bašić iz Savjeta mladih Grada Splita. Raspravu će moderirati Edi Škovrlj, rukovoditelj HRT-ovog Centra Zadar.

Zbog nepredviđenih zdravstvenih okolnosti gospođa Mani Gotovac, spisateljica i dramaturginja, nije u mogućnosti sudjelovati.

Što je europski projekt donio Europi kao kontinentu, a što Hrvatskoj? Gdje je sada duh Europe u odnosu na početak stvaranja tog projekta? Koliko su temeljne europske vrijednosti, poput slobode govora i solidarnosti, dio života svakog građanina Europske unije? Kako bogata i raznovrsna kulturna baština Europe može graditi snažnija društva? Samo su neka od pitanja na kojima će sudionici dati svoj osvrt.

 

Panel raspravi ‘Budućnost Europske unije’

  1. travnja (četvrtak) 2018. godine, od 12 do 13.30 sati,

u hotelu Cornaro, u Splitu,

Sinjska ulica 6 (ulaz je moguć i iz Ulice kralja Tomislava 9), u dvorani Contarini.