SPLITSKA MODNA BLOGERICA: “Napornim radom i najnezamisliviji snovi mogu se ostvariti!”

 

24891435_1420100858101137_1633727653_n

Intervjuirali smo Milu Puljiz (26), poznatu splitsku modnu blogericu koja je nedavno završila novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i saznali kako uspješno uskladiti studentski i poslovni život, kako se ona snašla u svijetu društvenih mreža i studentskih obveza te je zamolili da nam kaže nekoliko savjeta za sve one koji se žele upustiti u takvu avanturu, ali im možda nedostaje malo poticaja.

- Kako i kada si se počela baviti blogom?

Modni blog sam otvorila prije nekih 6 godina, sasvim slučajno i spontano, jedno dosadno nedjeljno poslijepodne. Oduvijek su me zanimali moda i novinarstvo pa sam odlučila spojiti to dvoje i tako je nastao taj modni blog kojemu sam kasnije kao i svi blogeri pridodala još društvenih mreža uključujući Instagram koji je trenutno moja glavna platforma.

- Kako si uspjela uskladiti studiranje i posao s obzirom na sve obveze koje i jedno i drugo donosi?

Ma uvijek se nađe vremena za sve, faks mi je uvijek bio prioritet, zbilja nikad nisam imala problema uskladiti sve s obavezama na faksu. Dok sam živjela u Zagrebu, veći problem mi je bilo slikavanje za blog tijekom hladnih i snježnih zagrebačkih zima. Ali kao što sam rekla, oduvijek volim društvene mreže, pisanje i uređivanje slika tako da nikad nisam imala većih problema.

24740517_1420100861434470_120568394_n

- S kojim si sve Brandovima surađivala do sada? I imaš li nekoga s kim još nisi surađivala, ali bi htjela?

Neki od brendova s kojima sam surađivala (s nekima još uvijek surađujem) su Diesel, H&M, Asos, Harrods, Vans, Kiehl’s, Chanel, … Otvorena sam za sve opcije po pitanju suradnji, bitno mi je da mi se brend sviđa, da se uklapa u moj svakodnevni stil oblačenja i rada. Nema mi smisla promovirati nešto što ću nositi ili koristiti samo ispred objektiva.

- Kakvi su ti planovi za budućnost? Planiraš li se nastaviti baviti blogom ili ipak želiš naći posao u struci?

Što se tiče planova za blog, mogu otvoreno reći da ih nemam, bit će što bude. Trenutno mi je od bloga bitniji Instagram s obzirom na to da je on sada glavna platforma. Klijenti više rijetko kada pitaju statistike bloga, sada se sve vrti oko Instagrama. Brz je, jednostavan i efikasan. No ipak, trenutno mi je najbitnije pronaći posao u struci s obzirom na to da sam se završetkom faksa preselila u Split za stalno.

24824421_1420100864767803_1622797439_n

- Imaš li nekakav savjet za ostale koji bi se htjeli upustiti u nešto ovakvo?

Savjetujem svima da otvore nešto svoje. Osobno nikad nisam zažalila što sam se upustila u svijet društvenih mreža, novinarstva i mode. Surađivala sam s raznim ljudima, putovala, radila neke prekrasne poslove, ostvarila suradnje s raznim brendovima, stekla nevjerojatno iskustvo, prijateljstva i poznanstva. Prije 6 godina nisam ni sanjala da ću raditi kao modna urednica, pisati članke za Harrods, surađivati sa svjetski poznatim imenima, okušati se u poslu modnog stilista… Zahvaljujući Internetu, živimo u nevjerojatno umreženom, isprepletenom i kreativnom svijetu u kojemu nikad ne znaš gdje te jedna jedina ideja može dovesti jer je cijeli svijet udaljen jedan klik miša. Znam da zvuči otrcano, ali zbilja vjerujem da se napornim radom i najnezamisliviji snovi mogu ostvariti.