SPLITSKA PROMOCIJA IGRE STRAŠNE ŽENE

zene_foto_03

Društvena igra “Strašne žene” bit će dio ponude Večeri modernih društvenih igara “Ajmo se igrat!” u Klubu Zona u subotu, 21. travnja, od 20 sati. Splitska promocija igre koju je osmislila udruga Prostor rodne i medijske kulture K-zona održava se netom nakon uspješne crowdfunding kampanje za izradu prvih 1000 primjeraka.

zene_foto_02

– Cilj ove edukativne i dinamične društvene igre je na zabavan način razbiti rodne stereotipe i predrasude o sposobnostima, interesima i postignućima žena te učiniti njihov rad vidljivim, osnažujući tako nove generacije strašnih žena. Igrači i igračice upoznaju se sa ženama koje su svojim postignućima dale izniman doprinos društvu u područjima kulture, politike, znanosti, ljudskih prava i umjetnosti. Pravila igre su vrlo jednostavna pa Strašne žene mogu igrati i najmlađi, a zbog svoje edukativne komponente pogodna je za korištenje i u nastavi – objašnjava Marino Čajdo iz udruge K-zona, dodajući da je igra realizirana u suradnji s osam domaćih ilustratorica (Sanja Stojković, Rina Barbarić, Tea Šokac, Željka Tkalčec, Ana Kovačić, Ivana Štrukelj, Branka Nikolić Hollingsworth i Nataša Rašović Bodiš) te spisateljem i programerom Želimirom Perišem.

zene_foto_01

Rezervacija mjesta za igraćim stolom moguća ja u događaju Večeri modernih društvenih igara: Ajmo se igrat! na Facebooku.