SPLITSKA STUDENTICA GLUME NOMINIRANA U NAGRADI HRVATSKOG GLUMIŠTA ZA NAJBOLJU GLUMICU

ana marija veselcic

Ana Marija Veselčić, studentica 5. godine Glume na Umjetničkoj akademiji u Splitu, nominirana je u nagradi Hrvatskog glumišta za najbolju glumicu, a predstava „Zbunjoza“ Mariusa von Mayenburga redatelja Ivana Plazibata za najbolju predstavu.

Tekst predstave „Zbunjoza“ Mariusa von Mayenburga najboljeg dramaturga u Europi je moderan i nastao je u kooprodukciji PlayDrame i GKM – a iz Splita.

„Užitak je raditi s ovakvom ekipom!“

Redatelj predstave je Ivan Plazibat za kojeg mlada glumica Ana Marija Veselčić ima samo riječi pohvale!

On je jedan mladi i perspektivni redatelj s kojim je zaista užitak raditi. Kao i sa svim kolega s kojima sam radila, a tu su Bojan Brajčić, Sara Ivelić i Nikša Arčanin, svi su oni mladi glumci željni rada i stalnog napredovanja, rekla je Ana Marija Veselčić.

Napomenula je da su predstavu u dva mjeseca realizirali bez većih poteškoća, zapravo shvaćala je pripremu i rad kao užitak i zabavu.

Rekla bih da je to još jedna predstava za mlade i sve oni koji se tako osjećaju jer se govori o stvarima i likovima koji nemaju svoju definiranu prošlost. Iz scene u scenu se mijenjaju situacije i likovi da bi na kraju tražeći se u nekim drugim ulogama zapravo „praznimo“ sami sebe i u tom kontekstu je ova predstava pogodila svakoga u onu srž, zaključila je glumica Veselčić.

„Bilo je još predstava, ali „Zbunjoza“ je posebna!“

Studentica pete godine glume na umjetničkoj akademiji u Split do sada nije nikad radila s PlayDramom osim „Zbunjoze“ , radila je samo u nekim drugim projektima u kazalištu, kao što su kazališne produkcije pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu i Gradskom kazalištu lutaka.

Ima u svim predstavama dobra iskustva, ali ipak bi Zbunjozu posebno izdvojila jer smatra da u procesu od dva mjeseca pripremanja predstave događale stvari koje su se osobno ticale nju. Imala je osjećaj da ljudima donosi nešto novo, drugačije od svega prije što je radila!

Što se tiče nominacije za mene je ovo velika čast, a zapravo ne samo za mene nego i za čitavu Akademiju u Splitu i za PlayDramu koja je malo i nezavisno kazalište. Zapravo je nevjerojatno da je u tolikoj konkurenciji PlayDrama primijećena i nagrađena! – kaže nam Ana Marija.

Ističemo da su se prijavila sva brojna kazališta i brojne predstave među kojima su sva HNK u Hrvatskoj, samim time je završna konkurencija izuzetno jaka, a stručni žiriju koji je u sastavu: Lada Džidić, Zijad Gračić, Sanja Marin i Enes Vejzović, definitivno neće biti lako odlučiti.

Dodjela nagrade je sutra u Hrvatskom narodom kazalištu u Zagrebu s početkom u 20 sat, a prijenos možete pratiti na HRT 2.

„Dođite na predstavu!“

Kada smo je pitali još detaljnije informacije o predstavi, mlada Vinkovčanka na studiju u Splitu samo se nasmijala i rekla da pogledamo predstavu pozvavši sve studente i mlade u subotu na manifestaciju „Noći kazališta“.

Baš zato pogledajte predstavu u sklopu manifestacije “Noć kazališta” u subotu 25. 11. u 20 sati u Gradskom kazalištu lutaka Split.

Rezervirati ulaznicu možete pozivom na telefon 021 395 968 ili mobitel 098 321 782 te na blagajni GKL-a (Tončićeva 1) radnim danom od 9 do 14 sati i sat vremena prije početka predstave. Cijena ulaznice je 30 kn.