SUDJELOVALI SMO U RADIONICI IMPROVIZACIJE POKRETA I PLESA

IMG_20181123_124020

Jeste li ikada razmišljali o ljudskom pokretu? Koliko smo zapravo svjesni kretanja u prostoru, bilo to na faksu ili u prirodi? Jesmo li zarobljeni u vlastitom tijelu? Jedna su od pitanja koja nas dovode do ove radionice.

Radionica improvizacije pokreta i plesa održana je 21. i 23.11. u Amfiteatru Doma Mladih u Splitu. Organizatori radionice su interdisciplinarna umjetnica Nataša Pavlov od milja zvana Nata i Siniša Nosil Sina, koji je zadužen za zvuk. Mala skupina individualaca koja je sudjelovala u radionici prepustila se svakom svom atomu tijela i zaplesala u ritmu koji varira od usporenog i uspavanog, pa sve do dinamičnog i ubrzanog.
Cilj radionica je probuditi svijest sebe, svojih pokreta i prostora u kojem se nalazimo. Ne postoji određena tehnika koja se uvježbava, samo je bitna vaša sloboda i opuštenost. Otkriva se spoj plesa i duhovnosti, a ima i terapijski učinak. Iako mnogima izgleda čudno i izvanzemaljski, ovdje nema mjesta strahu i neugodnosti. Voditeljica radionice Nata, već dugi niz godina, intenzivno se bavi istraživanjem pokreta i plesa, a u posljednje vrijeme istražuje organsko postojanje u prirodi.
Na ovakav tip radionica svi su pozvani i ne postoji dobna granica, a ni vaša fizička sprema nije uvjet, što smo imali prilike i vidjeti. Naime, jedne od sudionica radionice su Mia, mlada studentica defektologije i baka Vesna, domaćica. Mia se bavi i suvremenim plesom koji joj zajedno s ovim radionicama pomaže u njenoj budućoj profesiji, radu s osobama s poteškoćama.

Radionice se organiziraju par puta godišnje i svakog novog člana, vjerujem, Nata će raširenih ruku i srca primiti. Svi zainteresirani mogu se javiti direktno voditeljici radionice Nati na mail natasapavlov@hotmail.com.