UNIVERSITAS PORAŽEN OD MURTERA

28058620_155664968471798_5092124228257190579_n

Malonogometni klub studenata Sveučilišta u Splitu „Universitas“ u nedjelju je u Maloj dvorani na Gripama ugostio MNK „Murter“.

Upisali su poraz u 12. kolo prvenstva 2. Hrvatske malonogometne lige – Jug, i time su porazom otvorili nastavak sezone nakon duže zimske stanke.

Iako su utakmicu dobro otvorili preko raspoloženog Dina Peše, gosti su se brzo vratili u igru i utakmicu okrenuli potpuno na svoju stranu dvjema pogocima u 3. i 14. minuti prvog poluvremena.

„Universitas“ se ipak vratio, ali to je na kraju bilo nedovoljno. Gosti zabijaju još jedan pogodak i odlaze iz Splita s punim plijenom!

„Studenti dođite nas podržati!“

Trener „Universitasa“ Marin Mandić osvrnuo se na individualne greške svojih igrača. Smatra da je nervoza nakon duže stanke učinila svoje, što je rezultiralo nepovoljnim rezultatom nakon dobro odrađenih priprema.

„Ovaj tjedan igramo protiv kvalitetne Torcide, nastojat ćemo se što bolje pripremiti i brzo zaboraviti ovaj neuspjeh . Ovom prilikom pozvao bih studente i sve naše kolege da nas dođu podržati u što većem broju, a mi ćemo dati sve od sebe, ako treba ići ćemo i „na glavu“ za pobjedu i uspjeh!“ – rekao je optimistični trener splitskog Sveučilišnog kluba Marin Mandić.

Kapetan „Universitasa“ Franko Bilić nada se pozitivnim rezultatima u idućim utakmicama. Mišljenja je da su pripreme odrađene odlično te treba čekati pravi trenutak.

„Nismo bili loši danas, jednostavnu su nas neke individualne pogreške koštale lošeg rezultata. Moramo se dobro pripremiti za iduću utakmicu i početi pobjeđivati!“ – zaključio je golman „Universitasa“ Franko Bilić.

„Bitno je graditi zdrave korijene kluba!“

Student Kineziološkog fakulteta u Splitu Ivan Bezmalinović također vjeruje u dobar rezultat u budućnosti. Smatra da su igrali dobro, ali im je falilo malo više agresivnosti.

„Moramo se boriti, klub i projekt zasniva se na akademskoj razini te nije važno biti odmah prvi, bitno je graditi zdrave korijene kluba i sporta studenata Sveučilišta u Splitu“ – rekao je i napomenuo da je ovo samo jedan loš dan „Universitasa“ i pravi rezultati tek se očekuju u nastavku sezone, zaključio je sidrun „Universitasa“ Ivan Bezmalinović.

„Universitas“ se trenutno nalazi na odličnom 2. mjestu iza Olmissuma iz Omiša.

Već ovaj tjedan imaju „popravni ispit“ protiv Torcide i želimo im sreću, te vraćanje na pobjedničke staze, nakon duže zimske stanke!

Uskoro detaljniji izvještaj s utakmice…