USPJEH NAŠEG STUDENTA NA EP U GAĐANJU ZRAČNIM ORUŽJEM!

indeksiraj4

U Mađarskom Györu se od 16.02 do 26.02 održavalo Europsko prvenstvo u gađanju zračnim oružjem na 10m. Student FESB – a Marin Čerina i njegovi partneri natjecali su se kao seniorski članovi reprezentacije u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji u gađanju zračnom puškom.

U tzv. „Team Eventu“ natjecalo se najboljih 14 ekipa Europe po tri člana, a nakon kvalifikacijskog dvoboja naš student Marin Čerina s kolegama Petarom Gorošom i Miranom Maričićem zauzeli su treću poziciju koja ih je odvela u četvrtfinale gdje su se borili protiv reprezentacije Italije.

indeksiraj2

Marin Čerina student je druge godine stručnog studija računarstva.

Streljaštvom se počeo baviti davne 2006. godine. Član san streljačkog kluba Dalmacijacement iz Solina. Od početka do sada višestruki je prvak Hrvatske u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji te je vlasnik nekoliko državnih rekorda.

  1. osvojio je drugo mjesto na Europskom prvenstvu u Mariboru u gađanju malokalibarskom puškom za juniore. Od 2012. stalni je član reprezentacije Hrvatske. Od 2012 – 2015 juniorska reprezentacija, od 2016 – danas, član seniorske reprezentacije.

indeksiraj1

Pobjedom protiv Italije u polufinalu dočekali su ih domaćini Mađari od kojih su bili bolji rezultatom 16:12.

Veliko finale natjecali su se protiv Rusije te su u napetoj borbi ipak izgubili 22:18. Vrijedi napomenuti da su Rusi u ekipi imali prvaka i viceprvaka Europe. Ovo srebro je prva medalja u povijesti za mušku ekipu u gađanju zračnom puškom.

„Kruna ove sezone bio mi je odlazak na Svjetsko prvenstvo u Koreji u rujnu gdje se djele prve kvote za olimpijske igre 2020.“ – rekao nam je Čerina zadovoljan rezultatima sa svojim kolegama u Mađarskoj!

Čestitke Marinu Čerini, Petru Goroši i Miranu Maričiću!

indeksiraj