VIŠE OD 400 STIPENDIJA: Financijska podrška za deficitarne studijske programe!

nacionalna

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu otvorila je prijave za devetu generaciju stipendista u akademskoj godini 2017/2018. Dodijelit će najmanje 400 stipendija u osam kategorija.

Dodijeljivat će se deficitarnim zanimanjima nastavničkim studijskim programima. Tako se stipendije dodjeljuju studentima u području računarstva, strojarstva, elektrotehnike, matematike i fizike, informatike (nastavnički), matematike (nastavnički), fizike (nastavnički), doktora medicine, farmacije, anglistike i anglistike (nastavnički).

Osim toga stipendirati će se studente – osobe s invaliditetom, pripadnike romske nacionalne manjine, aktivne kategorizirane sportaše te nadarene mlade umjetnike koji studiraju hrvatske muzičke i umjetničke programe. U još neke kategorije  kojima su dostupne stipendije pripadaju oni koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji, studenti bez oba roditelja te studenti roditelji.

Prijave za dodjelu stipendija Zaklade podnose se elektronički kao i na propisanom posebnom obrascu za svaku kategoriju stipendije. Elektronički obrazac, obrasci za sve kategorije stipendija, zajedno s napomenama za ispunjavanje istih, Pravilnik o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija i Odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu studentskih stipendija mogu se preuzeti na web stranici: www.nzzpuss.hr 

Prijave se podnose  do 30. siječnja 2018. godine do 12h i šalju se elektronički!