“ŽENSKA CESTA” U KLUBU QUASIMODO

zenska-cesta_novosti

Što se dogodi kada u lančanom sudaru sudjeluju isključivo žene? Karijere su stale, poslovi izmiču iz ruku, propuštaju se satovi tjelovježbe, muževi bježe ljubavnicama, mladići bježe glavom bez obzira. Žene su užasnute pred spoznajom da se život i dalje vrti, a da ga one propuštaju. Ali svaki zastoj prilika je za novi početak. Pokreće se novi život, okreće se stari  novac.

Nova predstava Glumačkog studija PlayDrama – Ženska cesta –  govori na duhovit način o položaju žene u posttranzicijskom društvu. Od nje se očekuje da u poslovnom svijetu bude jednako uspješna kao i muškarac, ne i jednako plaćena, ali da u kuhinji i dalje bude sama. Žena vodi velike projekte, ona danas vozi i kamione, autobuse, ona džogira da bi se oslobodila stresa, ona ne stiže dijete prebaciti u novu školu. Ona juri po životu kao što automobile jure višetračnim cestama. I onda jedan ovakav sudar sve zaustavi. Sve ambicije postanu nevažne, potrebe se promijene i stvara se jedan novi, kreativniji i zabavniji svijet. U tom svijetu prestaje biti važno tko je to. Jasnu ulogu imaju samo muškarci, oni su policajci. U tom svijetu Girls just wanna have fun.

Režija i adaptacija: Elvis Bošnjak i Petra Kovačić
Igraju: Ana Babić, Viviana Bojić, Karmen Borković, Suzana Čizmić, Marta Dujmović, Kristina Đanić, Sandra Karuza, Maja Matas, Vana Miličević, Marija Ninčević, Magda Pašalić, Mirjana Ševo, Jurica Škalabrin, Mile Škalic, Vanja Viculin, Vesna Vukman

Premijera: 30. studenog u 20 sati, klub Quasimodo
Izvedbe: 3., 6. i 7. prosinca u 20 sati, klub Quasimodo

Informacije i rezervacije ulaznica na tel: 091 411 7770