Mirna Škrgatić

Intervju s glazbenicom – Mirna Škrgatić

Mirna Škrgatić, Riječka kantautorica sa Zagrebačkom adresom 21. svibnja 2022. godine u pubu Plan B, predstavila je splitskoj publici svoj 2. studijski album „Posljednji trend”. Evo što nam je rekla o sebi, a i o svom novom albumu.

Pozdrav, možeš li se predstaviti?
Bok, ja sam Mirna, kantautorica iz Rijeke sa zagrebačkom adresom. Dosad sam objavila 2 albuma, a to su „Snovi” i „Posljednji trend” koji promoviram u „Planu B”.

Kada si se počela baviti glazbom?
Glazbom sam se počela baviti jako rano, zapravo kao dijete.
S 8 godina sam upisala glazbenu školu za klavir, a prvi solo nastup sam imala s 12 godina na festivalu „Vruće ljeto” u Crikvenici uz pratnju benda i zbora.

Tko su članovi tvog pratećeg sastava?
Članovi mog pratećeg sastava su: Helena Novosel na klavijaturama, Branimir Lozo na gitari, bubnjar Rafael Lozo te Helena Ernoić na bas gitari.

Koje sve glazbene instrumente sviraš?
Sviram klavir i gitaru, ali to je tek toliko da se pratim.

Kako nastaju tvoje pjesme?
Moje pjesme nastaju tako da ja napišem melodiju i harmonije. Prvo uvijek nastane glazba, tek onda tekst.

Koje su teme tvojih pjesama?
Teško je za opisati, ima tu autobiografskih, pjesama što opisuju stanje u društvu, u našoj okolini…

Kakav je osjećaj izaći pred publiku?
Jako me često udari adrenali, katkada i trema, ali ona pozitivna trema koja se istopi kad vidim da publika dobro reagira, skače, pleše i pjeva.

Dosad si objavila 2 albuma. Možeš li ih predstaviti?
Da, dosad sam objavila 2 albuma, prvi je „Snovi”. Radi se o jednom prilično pop albumu dok drugi koji se zove „Posljednji trend” je više rock album. Ta 2 albuma je producirao Mark Mrakovčić.

Drugi album je dosta žešći od prvog, kako je došlo do tog zaokreta?
Tako je, drugi album je dosta žešći od prvog, a to je došlo iz moje želje za tim da napravim žešću glazbu jer takvu glazbu volim.

Kako je proteklo snimanje albuma?
Snimanje je proteklo tako da smo se Mark i ja zatvorili u studio i sami radili na tim pjesmama. On je odradio aranžmane i produkciju svih pjesama, odsvirao više manje sve instrumente, dok sam ja otpjevala vokale, back vokale i odsvirala klavijature. Sve skupa je to trajalo otprilike godinu i pol.

Tvoji spotovi su jako interesantni. Tko radi tvoje spotove?
Većinu mojih spotova rade Ira&John oni su privatno par, ali su i poslovno par. Genijalni su i zbilja osmišljavaju nesvakidašnje spotove.

Koje su teme tvojih pjesama.
Neke se odnose na moje introspekcije, imam pjesama koje sam posvetila nekim bivšim dečkima, a i bivšim prijateljicama.

Možeš li prokomentirati neke pjesme?
„Usne grizem” je jedna vesela pjesma, glazbeno vesela, ali zapravo govori o anksioznosti koju sam doživjela nakon proživljenog potresa u Zagrebu, i kroz priču s prijateljima koji su doživjeli slično.

Pjesma „Strašila” je pjesma koja govori o internetskim trolovima s kojima se svaki dan susrećemo, možda u zadnje vrijeme manje, ali kada je ona nastala – bilo ih je mnogo više.

„Posljednji trend”, ujedno i pjesma po kojoj je nazvan album je zapravo pjesma o ljudima koji se na neki način žele izdvojiti iz sivila svakodnevnice, izdvojiti iz kalupa. Ukratko rečeno biti svoj.

Tko ti je najveća podrška u radu?
Najveća podrška u radu mi je definitivno moj dečko Miran Kurspahić, ali također i moja majka.

Hvala ti na izdvojenom vremenu za ovaj razgovor!
Hvala vama!


intervju, mirna škrgatić, radio kampus

Prati nas

© Udruga studenti za studente Split 2021. Sva prava pridržana.