“Traka”, nova emisija RK – odlična uvertira za subotnji izlazak

Na Radio Kampusu težimo jednakoj zastupljenosti različith glazbenih žanrova, s naglaskom na alternativnu glazbu. Elektronska glazba(ne strogo definirana technom, houseom ili raveom) ima svoje posebno mjesto u povijesti glazbe. Subkultura DJ-inga, partija, plesa i druženja, svakodnevno se razvija i okuplja nove poklonike.

Nova emisija na Radio Kampusu „Traka“ kreće u čast svih disk jockeya i ima za misiju promovirati DJ-ing potpuno brišući krute žanrovske granice.

1906. godine Reginald Fessenden je testirao novu audio opremu, negdje u Kanadi. Tada je u eter poslao prvi put ljudski glas. Signal je uhvatio neki brod plutajući na Atlantiku. Tom je prilikom traka Largo iz Hundelove opere Xerxes bila prva stvar u eteru ikad. Fesseden je zapisan kao prvi svjetski DJ, slučajno.

Za nešto veću masu, DJ-i se prvi put pojavljuju u Drugom svjetskom ratu, puštajući glazbu za vojnike. Početkom 50-ih izdaju se prve singlice, odnosno 45 RPM 7-inčne gramofonske ploče. Tek 1935. američki radijski komentator Walter Winchell izbacuje pojam “disc jockey” (kombinacija diska/ploče u obliku diska, i džokeja – onim koji upravlja strojem).

Za emisiju „Traka“ pripremili smo popis od pedesetak izvođača koji će predstaviti svoj stil u naručenom setu za Radio Kampus. House, Dub, Reggae, Pop, Trance, Rock i Funky – ne očekujte ništa a budite spremni na sve.

U stalnom terminu subotom od 21.30 h, računajte na pojačani 104.1. MHz.

Uređuje i vodi, Vesna Vujević

bestdjincroatia, croatiaDJing, djingincroatia, elektronskaglazba, housemusic, radiokampus, radionovegeneracije, reggaetonmusic, traka

Prati nas

© Udruga studenti za studente Split 2021. Sva prava pridržana.