Jedanaestorica igrača iz akademije bez produžetka ugovora

Uz Katića i Ferra koji se vraćaju u svoje matične klubove nakon isteka jednogodišnje posudbe te Posaveca koji je s klubom sporazumno raskinuo ugovor još jedanaestorica igrača proizašla iz Hajdukovog omladinskog pogona napuštaju klub. Većinom se radi o igračima koji su nakon gašenja B momčadi dobili priliku na posudbama ili su odigrali sezonu u juniorskoj momčadi.

Luka Bradarić napušta omladinsku školu i priključuje se ekipi Istre. Mark Bushaj nije dobio produženje ugovora nakon sezone provedene u drugoligašu Croatiji iz Zmijavaca, Mark je upisao 18 nastupa bez gola i asistencije. Markov suigrač iz Croatie Ante Bekavac također napušta Hajduk, prvu polusezonu je odigrao u Dugopolju a drugu s Bushajem u Zmijavcima. Upisao je 17 nastupa, dva gola i dvije asistencije.

Veznjak Bruno Jenjić napušta klub nakon sezone u Dugopolju u kojoj je upisao 26 nastupa i jednu asistenciju. Krilni napadač Dino Klarić odlazi nakon sezone u Kustošiji. Mladi Zadarski vratar Vice Baždarić proveo je prvi dio sezone u Opatiji a drugi u Cibaliji. Naizgled loš učinak od 14 primljenih golova u 9 utakmica među vratnicama uvelike opravdava činjenica da je Opatija završila zadnja u 2. HNL dok je Cibalija tek u zadnjem kolu izborila opstanak u nikad napetijoj završnici druge lige.

Marko Domančić, Stipe Vladušić i Marko Brkljača napuštaju omladinsku školu. Vladušić i Domančić nisu upisali nastup za prvu momčad dok je Brkljača odigrao dvije utakmice u kupu. Bitno je napomenuti kako je 17ogodišnji Benkovčanin Brkljača proglašen najtalentiranijim igračem juniorske momčadi prošle sezone te kruži priča kako bi trebao potpisati ugovor s Dinamom.

Ivano Luka Želalić i Antonio Jakir nisu bili vezani ugovorom te oni također odlaze iz kluba. Luka Škaričić je izborio prvu HNL u redovima Varaždina te ostaje na posudbi još godinu dana. Škaričić igra na deficitarnoj poziciji stopera te je Hajdukova struka zaključila kako treba dobiti priliku dokazivanja u 1.HNL.

Svim igračima želimo brz pronalazak novog kluba i svu sreću u budućoj karijeri.

hadjuk, hnl, juniori, posudba, split

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Prati nas

© Udruga studenti za studente Split 2021. Sva prava pridržana.