promotivni materijal udruge Liberato promotivni materijal udruge Liberato

Udruga Liberato vas poziva na LiberatoTalk

Vidimo se na Kopilici u petak 1.12.2023. od 10 sati
S4S
| S4S | , | Ostavite komentar
S4S

Udruga Liberato, osnovana 2019. godine od strane studenata Sveučilišnog odjela za stručne studije u Splitu, predstavlja se kao organizacija koja nije samo simbol mladosti, već i pokretač pozitivnih promjena u društvu. Njihov fokus na uklanjanju prepreka za socijalnu integraciju mladih i osoba s invaliditetom, olakšavanje uključivanja na tržište rada te poticanje aktivnog sudjelovanja u zajednici, pokazuje se kroz niz uspješnih projekata.

Jedan od ključnih projekata koji svjedoči njihovoj predanosti je LiberatoTalk, neprofitna inicijativa usmjerena na pružanje potrebnih vještina, znanja i resursa mladima za uspjeh u poslovnom svijetu. Fokusiran na društveno poduzetništvo i neprofitni sektor, ovaj projekt pruža mladima alate za stvaranje bolje budućnosti za sebe i zajednicu.

U sklopu projekta LiberatoTalk, udruga organizira konferenciju pod nazivom ‘LiberatoTalk’, a ovogodišnja tema je ‘Mladi su inkluzivni’. Ova konferencija ima za cilj podizanje svijesti o ključnosti inkluzivnog obrazovanja te poticanje suradnje između različitih dionika u obrazovanju mladih. Kroz naglasak na inkluzivnom obrazovanju i podršku međunarodnoj mobilnosti studenata putem projekata poput Erasmus+, udruga želi osigurati visoku razinu obrazovanja i pripremiti mlade za uspješan ulazak na tržište rada.

Ovo važno okupljanje okupit će stručnjake, akademike i predstavnike organizacija kako bi zajedno razgovarali o ključnim pitanjima koja oblikuju budućnost.

Centralna tema panel rasprave bit će uloga mladih kao pokretača društvenih promjena. Sudjelovat će Maja Karaman Grbavac, savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Jerko Šarić, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, Ivan Jagnjić, predsjednik Savjeta mladih SDŽ-a, Rafaela Matić, predsjednica Savjeta mladih Grada Splita, i Denis Marijon, predsjednik Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom.

Baviti ćemo se i Europskim izborima 2024. i ulogom mladih, a o tome će govoriti Marko Boko iz Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

U drugom dijelu konferencije, mr. sc. Ivona Jukić, voditeljica Ureda za poslovnu suradnju SOSS, i Antonia Peroš, voditeljica Ureda za upravljanje karijerama, podijelit će ključne informacije o razvoju vještina potrebnih za uspjeh na tržištu rada.

Uz već izuzetno bogat program konferencije “LiberatoTalk”, poseban naglasak bit će stavljen na segment pod nazivom “Obrazovanje Europom – Obrazovanje kroz Erasmus projekte”.

Ovaj segment će istražiti važnost međunarodne suradnje u području obrazovanja, posebno kroz projekte poput Erasmus+. Predstavnici SEA-EU alijanse i Erasmus Student Network (ESN) podijelit će svoja iskustva i perspektive o tome kako ovi projekti doprinose inkluzivnom obrazovanju mladih.

Ova konferencija ne samo da stvara prostor za konstruktivan dijalog, već i potiče suradnju između generacija, sektora i struka. “LiberatoTalk” predstavlja izvanrednu priliku za zajedničko oblikovanje inkluzivne budućnosti.


Više članaka

sveučilište u splitu
| S4S | ,

Sveučilište dodijelilo počasno zvanje professor emeritus bivšem rektoru Ivanu Paviću

Rektor Pavić je dao veliki doprinos rastu Sveučilišta.
gulaš iz menze
| S4S | , | Ostavite komentar

Labaratorijski nalaz: Gulaš u menzi je zdravstveno ispravan

Hospitalizirani dječak je pušten iz bolnice

Prati nas

© Udruga studenti za studente Split 2021. Sva prava pridržana.