Premijera predstave “Okretište”

Nakon sat i pol predstave, publika je ansambl nagradila dugim pljeskom. Osim publike, zadovoljni su i svi koji su predstavu postavili.


Redatelj Dino Mustafić je istaknuo kako mu je bilo zadovoljstvo, ali i izazov jer je svijet Damira Karakaša trebalo transponirati na pozornicu. A taj svijet nije jednostavan.
Pisac u romanu, u kojem je i glavni lik, govori o traumatičnom događaju iz vlastitoga života nakon čega se borio za život. Lik Damira utjelovio je glumac Mijo Jurišić koji je naglasio kako se ovakav proces ne događa često te pohvalio svih jer, kako kaže, trebalo je imati hrabrosti ovo napisati.


Publika je predstavu doživjela traumatično na neki način kao i glumci kada su prvi put čuli cijelu priču, ali svi su se složili u jednom-ovakva se priča ne postavlja često na kazališne daske.


Roman „Okretište“ dobio je nagradu Meša Selimović za najbolji roman objavljen u 2021.na području BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Već to je sasvim dovoljno da se roman uzme u ruke. A sad nakon predstave, izlike više nema.
Ekipa Radio Kampusa želi cijelom ansamblu puno uspjeha i puno gledalište u idućim izvedbama.

damir karakaš, hnk, hnk split, predstava, split

Prati nas

© Udruga studenti za studente Split 2021. Sva prava pridržana.